banner
Şu Üretken Türkçemiz & Konulu-Sözlük

Şu Üretken Türkçemiz Konulu-Sözlük

Bu betik-sözlük, Türkçe’nin üretme gücünün yanı sıra, söz varlığınında ne ölçüde büyük olduğunu gösterir. Betikte günlük çok kullanımda olan yabancı sözcüklerin tüm Türk ağızlarında karşılıklarını bulacaksınız.
Bütün Ural-Altay uluslarının ağızlarındaki sözcüklerin; kök gövde ile eklerini inceledim. Çoğunlukla kökler, değişmeden kalmış. Ağızdan ağza değişenler; yalnızca kımsalar (harfler) ile eklerdir.

Çalışmamda, Anadolu’da konuştuğumuz Oğuz Türkçesi’nin diğer Turan ulusları ağızlarında hangi kımsaya denk geldiğini, eklerin karşılıklarının ne olduğunun bağıntılarını buldum. Diğer ağızlardaki sözcükleri Oğuz ağzına uydurmak üzere bu bağıntıları uyguladığımda, ortaya çok seveceğiniz, buluntu yeni sözcükler çıktı. Bu sözcüklerden bazılarının kök ile eklerini kullanarak ta, yeni buluşların adlandırılmasını sağladım. Bazı sözcükler için bulunan karşılıklar sizi şaşırtacaktır. Onları çok seveceğinizi umuyorum.

Liste Fiyatı: 13,89
Yayın Tarihi: 04.11.2011
ISBN: 9789754982091
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 304
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 24 cm

Bu üründen 31 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/su-uretken-turkcemiz-konulusozluk/263651.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:178176/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner