banner
Bitki Yapısı ve Gelişimine Giriş & Yirmi Birinci Yüzyılın Bitki Anatomisi

Bitki Yapısı ve Gelişimine Giriş Yirmi Birinci Yüzyılın Bitki Anatomisi

Bu kitap, bugün piyasada satılan kitaplara benzemeyen bir bitki anatomisi ders kitabıdır. Alt başlıkta da belirtildiği gibi Yirmi Birinci Yüzyılın bitki anatomisi kitabıdır. Geleneksel bitki anatomisi dersleri temelde gelişim kalıplarını biraz vurgulayarak yapısal durumları tanımlarken, bu kitap sadece bitki yapısını kapsamlı olarak anlatmakla kalmayıp, aynı zamanda gelişim mekanizmasının farklı durumlarını, özellikle genetik ve hormonal kontrollerini ve hücre iskeletinin rolleri gibi bazı detayları da tanıtmaktadır.
Bitki yapısının evrimi ile yapı ve fonksiyonu arasındaki ilişki kitap boyunca tartışılmaktadır. Bunun sonucu olarak da, öğrenciler ve tabii ki bazı öğretmenler için, özellikle bitki yapısı araştırmaları gibi pek çok heyecan verici ve güncel araştırma konularına başlangıç için bir fırsat sunulmaktadır. Bitki gelişimi alanlarını daha derinden araştırmak isteyenler, her bölümün sonunda yer alan kapsamlı kaynakçaları çok yararlı bulacaklardır. Eğer bu kitap birkaç öğrenciyi gelecekte bitki anatomisinde araştırma ve öğretmeye yönlendirirse, yazarın amacı gerçekleşmiş olacaktır.

İlk baskının eleştirileri:
“Esau’nun derslerinden beri bitki anatomisi konusunda en iyi kitap ……. hem ders ...... hem de araştırıcılara atıf olarak faydalı olabilir.”
Carol A. Peterson, Kanada’daki Waterloo Üniversitesinin tanınmış emekli profesörlerinden Annals of Botany’ deki eleştirisi

“..Kendisini botanikçi olarak tanıtan herkesin okuması gereken mükemmel ve önemli bir katkı.”
Karl J. Niklas, Cornell Üniversitesi Bitki Biyolojisi Profesörü, Liberty Hyde Bailey

Liste Fiyatı: 301,00
Çevirmen: Hatice Demiray
Yayın Tarihi: 17.11.2011
ISBN: 9786051331294
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 464
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 17 x 24 cm

Bu üründen 55 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 228,91
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/bitki-yapisi-ve-gelisimine-giris-yirmi-birinci-yuzyilin-bitki-anatomisi/264146.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:202598/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner