banner
Gülistan

Gülistan

Dünya ülkelerini gezerek kaleme aldığı gezi edebiyatı ve farklı dillerde yazdığı şiirleriyle bilinen edebiyatçı ve şair İbrahim Sediyani’nin şiir kitabı, Ekin Yayınları arasından çıktı!

Şiir dostlarıyla buluşan “Gülistan”, Sediyani’nin öğrencilik dönemlerinden bugüne dek hayatının çeşitli dönemlerinde kaleme aldığı şiirlerden bir demet sunuyor. Kitapta toplam 25 şiir yer alıyor. Bunların 17 tanesi Türkçe, 6 tanesi Kürtçe, 1 tanesi Almanca, 1 tanesi de 6 dilde (Türkçe, Kürtçe, Almanca, İngilizce, Arapça, Farsça) yazılmış.

Kitapta İbrahim Sediyani’nin sanatçı Yusuf Can tarafından “Mavi Düşler” adıyla bestelenip okunan Mavi Marmara şiiri de yer alıyor.

Daha kitaplaştırmadan şiirleri büyük ilgi gören Sediyani, son olarak Sanat Enstitüsü’nün davetlisi olarak “Tahran Şiir Gecesi”nde sahne almıştı. Sediyani burada şiir dostlarına Türkçe, Kürtçe ve Almanca şiirlerini okumuştu.

“Adını Arayan Coğrafya” isimli bir araştırma kitabı bulunan Sediyani’nin, “Gülistan”, ikinci kitabı olarak okuyucularıyla buluşuyor.

“Gülistan”da, İbrahim Sediyani’nin şu şiirleri yer alıyor:

Gúla Rozín /Ağladıkça Yeşile Çalar Gözlerin / Seni Sevmek / Ülkemin Türküsü / Sakın Kapama Gözlerini / November Sevgilim / Mavi Dizeler / Ülkemin Alnına Vuran Bûsedir Karadeniz’in Dalgaları / Bir Güvercin Kanatlandı Diyarbakır Semalarına Doğru / Deprem / Basra Gelini / Bedrin Muharibleri / Mississippi 500 Yaşında / Nijeryalı Şehidler / Filistinli Çocuk / Dağlarına Özgürlük Ateşi Düşmüş Kafkasya’nın / Mavi Marmara / Behmen / Dıkolım Navê Te / Behra Hêşin / Lê Lê Diyarbekir / Cezayir a Brindar / Bes / Ahe-ng / Die Herbstblätter

Liste Fiyatı: 5,00
Yayın Tarihi: 12.03.2012
ISBN: 9789758507832
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 80
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 16 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/gulistan/270454.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:204084/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner