banner
Sanat Terapisiyle İyileşmek

Sanat Terapisiyle İyileşmek

Her insan, hayatta oynadığı rol ne olursa olsun derinliklerinde, yani bilinçdışında küçük çocuklar taşır. Bunlar bazen coşku hâlinde, bazen büyük keder durumlarında, bazen de alkol gibi maddelerin tesiriyle mey-dana çıkabilirler. Ayrıca kişiye tedavi amaçlı gerileme (regresyon) yaşatılıp çocuklukta yaşanan acılara inilebilinir. İşte bu kitapta yazar sol el ile yazı yazdırarak ve resim yaptırarak (solak olanlar için sağ el), böyle bir kontrollü gerilemeyi bizlere yaşatıyor. Önce 5 yaşındaki hâlimizi sol el ile çiziyoruz, sonra ona (yazarın önerdiği) bazı sorular yöneltip cevaplarını yine sol el ile yazmasını istiyoruz. Mesela ona, sen kimsin diyoruz? Sorular, “Kendini nasıl hissediyorsun?”, “Hangi kişiler ve durumlar seni üzüyor?” gibi cümle-lerle derinliğe doğru indikçe çok acıklı yönlerimizle karşılaşabiliyoruz.

Yazar kitabında derinliklerimize yerleşmiş anne baba sembolleri ile de diyalog kurduruyor. Çocuk; aşırı eleştiren, otoriter anne baba karşısında kendini savunmayı öğreniyor; böylece “açık kalmış” yaralar tekrardan sarılıyor. Sağlığına kavuşan çocuk ise artık daha rahat bir şekilde kendini ifade edebiliyor, hatta gizli kalmış yaratıcı yönleri tekrardan uyanabiliyor.

Neticede “yardımcı bir psikoterapi” metodu olarak İçsel Çocuk’la temas, gerek kendi kendine uygulamalarda, gerek bireysel terapide ev ödevi olarak, gerekse grup çalışmalarında faydalı olabilir kanaatindeyim.

Psikiyatr Dr. Mustafa Merter
Türkiye Benötesi Psikolojisi Derneği Başkanı

Liste Fiyatı: 210,00
Yayın Tarihi: 20.10.2017
ISBN: 9789752563575
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 256
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15.5 x 22 cm

Bu üründen 1.538 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
177,45

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 88

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 159,71
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sanat-terapisiyle-iyilesmek/271993.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:4760068/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner