banner
Kur'an Aşıkları

Kur'an Aşıkları

Kur'ân'a gönülden bağlı olanlara, O'nu İslâm'ın bir sancağı gibi hayatının her alanına taşıyanlara, böylece ona hizmeti hayatının gayesi yapmış kimselere "Kur'ân âşığı" denilmiştir. Asr-ı Saadet'ten günümüze kadar geçen süredeki Kur'ân âşıkları, Kur'ân karşısında hep ağlamışlar, inlemişler ve onu Allah ile konuşur gibi okumuşlardı. Kur'ân, onlara göre okunup geçilecek bir kitap değildi.

Kur'ân âşıklarının hatıralarını yâd etmek, inşallah bizlere de Kur'ân'a sarılma noktasında aşk ve şevk kaynağı olacak; Kur'ân'ı asrın idrakine arz etmenin yollarını göstermesi açısından da ders verecektir.

Elinizdeki kitapçıkta, Peygamber Efendimiz'den (sas) sahabîlere, İslâm tarihi boyunca Kur'an'ı hayatlarına rehber yapmış olan Hak dostlarından günümüzde Kur'an hizmetleri ile anılan onun hâdimlerine kadar pek çok şahsiyetin Kur'an'a nasıl muhatap oldukları ele alınmıştır. Bu çalışma, Kur'an'ın nasıl okunması ve anlaşılması gerektiğini İslâm tarihindeki canlı örnekleriyle anlatmaktadır.

Ne mutlu onu düşünerek okuyana, anlamaya çalışana, onunla amel edene, onu hayatının düsturu edinene…

Liste Fiyatı: 5,46
Yayın Tarihi: 01.06.2012
ISBN: 9789752784857
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 207
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 182 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kuran-asiklari/279054.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:80880/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner