banner
Mental Aritmetik Öğreniyorum Toplama İşlemi

Mental Aritmetik Öğreniyorum Toplama İşlemi

Mental aritmetik, soroban (Japon abaküsü) üzerinde çalışılan; belli el ve parmak prensiplerini kullanarak dört işlem öğreten ve belli bir zaman sonra soraban’a bağlı kalmadan bu işlemleri, zihinden görsel hafızada kayıtlı soroban üzerinden yaptıran bir eğitimdir.

Bu eğitim, öğrencilerimize hesap makinesinden daha hızlı işlem yaptırarak eğitim hayatı boyunca gireceği matematik sınavlarında çok büyük bir avantaj kazandıracağı gibi daha da önemlisi iki eli de kullandıran bir eğitim olmasından dolayı, beyine her iki lobu da (sağ ve sol lobu) aynı anda kullanılmasını alışkanlık haline getiren bir disiplindir. Beynin her iki lobunu da aynı anda kullanan insanlarda konsantrasyon eksikliğinin olmadığı, motivasyonun güçlü olduğu, görsel ve işitsel hafızanın üst düzeylerde olduğu gerçeği, mental aritmetik eğitimin sadece hızlı dört işlem değil aynı zamanda tüm eğitim hayatı için gerekli olduğu sonucunu ortaya çıkarmaktadır.

Mental aritmetik eğitiminin, 4 ile 12 yaş arasındaki öğrenciler için olmasının nedeni ise beyinde iki lobun da beraber çalışmasını alışkanlık haline getirmek için gerekli olan yaş aralığının olmasındandır. Ne kadar küçük yaşta bu eğitime başlanırsa o kadar faydalı olacaktır. Şunu da belirtmek gerekir ki Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da bu eğitim Alzeimer hastalarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Mental Aritmetik öğreniyorum serisi iki kitaptan oluşuyor. Bu birinci kitap temel kitap olup, sorobanı, tüm el ve parmak prensiplerini ve toplama işlemini tamamıyla öğretme özelliğini taşımaktadır. Bu kitap anlatımlı, uygulamalı ve gerekli olduğu kadarıyla alıştırmalı olarak yazılmış ve öğrencilerimize bire bir tatbik edilerek de test edilmiştir. Okuma yazma bilen öğrencilerimizin rahatlıkla okuyarak anlayacağı ve tatbik edeceği kolaylıkla yazılmıştır. Okuma bilmeyen öğrencilerimiz için de ebeveyn¬leri tarafından anlatılarak bu eğitim verilebilir.

İkinci kitap, birinci kitaptan temel prensipler ve toplama öğrenildiği varsayılarak çıkartma, çarpma ve bölme işlemlerinin tamamını öğreten kitaptır. Birinci kitap bitmeden kesinlikle ikinci kitaba başlanmamalıdır. Tüm okurlarımıza başarı dileklerimizle...

Can Ahmet Ä°LHAN
Nilay Karan Ä°LHAN

Liste Fiyatı: 35,19
Yayın Tarihi: 05.10.2012
ISBN: 9789759786052
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 130
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 19 x 27 cm
Diğer Özellik: 4-12 Yaş

Bu üründen 93 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mental-aritmetik-ogreniyorum-toplama-islemi/283151.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:34815/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner