banner
Sultan II. Abdülhamid

Sultan II. Abdülhamid

Osmanlı sultanları arasında gerek şahsiyeti, gerekse de yönetim tarzı anlamında en tartışmalı isimlerden biridir, Sultan II. Abdülhamid...

Saltanatı döneminde hemen hemen tüm etkin şahsiyetlerin kendisine karşı olduğu Abdülhamid, yaşadığı dönemde dahi ağır ithamlara maruz kalmıştır. Kan içici vampir, eli kanlı katil, diktatör ve kızıl sultan gibi isimlendirmelerle anılan ve saltanatı süresince gün yüzü gösterilmeyen sultan, meşhur bomba olayında suikastla ortadan kaldırılmaya da çalışılmıştır.

Ölümünden sonra gelişen hadiseler muhaliflerinin onunla ilgili düşüncelerinin yanlışlığını ortaya koymuş olmasına rağmen, hakkında günümüzde dahi pek çok kimse tarafından dillendirilen olumsuz ithamların, sultanın kişilik ve yönetimi üzerinde bir esrar perdesinin oluşmasına sebep olduğu gerçeği de göz ardı edilmemelidir.

Vehim ve korkularının gölgesinde yaşadığını savunanların yanında, ulu hakan ve cennetmekân gibi sıfatlarla da anılan II. Abdülhamid, hakkında en fazla konuşulan ve yazı yazılan tarihî şahsiyetlerden biri olmayı sürdürmektedir.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 19.12.2012
ISBN: 9786055350291
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 275
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 63 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sultan-ii-abdulhamid/287923.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:252662/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner