banner
Metapsikoloji Haz İlkesinin Ötesinde Ego ve İd ve Diğer Çalışmaları

Metapsikoloji Haz İlkesinin Ötesinde Ego ve İd ve Diğer Çalışmaları

Freud'un yaşamının son otuz yılını kapsayan bu kitap, Freudçu metapsikolojinin zamandizinsel bir tablosunu yansıtmakta, okurun Freud'un düşüncesinin gelişmesini ve klinik çalışmalarındaki bulguların ışığı altında kuramlarında yaptığı bazı değişiklikleri izlemesini olanaklı kılmaktadır.

Metapsikoloji, Freud'un son iki önemli yapıtı olan Haz İlkesinin Ötesinde ile Ego ve İd de içinde olmak üzere ruhçözümlemesi kuramının en önemli çalışmalarını kapsamaktadır. İki kitabının dışında burada yer alan diğer çalışmalarının başlıca konularını da şöyle sıralayabiliriz. Bilinçdışının zihinsel yaşamdaki rolü, içgüdü kuramı, yaşam ve ölüm içgüdüleri, egonun dış dünya ile ilişkileri, narsisizm, bastırma, yas ve melankoli, mazoşizm vd. Payel Freud Kitaplığı'nın 12. kitabını oluşturan Metapsikoloji, ruhçözümsel kuramın kapsamlı bir açıklamasını sunmakla Freud'un diğer çalışmalarını daha iyi anlamak için kaçınılmaz bir kaynak oluşturmaktadır.

Liste Fiyatı: 85,00
Çevirmen: Dr. Emre Kapkın
Çevirmen: Ayşen Tekşen Kapkın
Yayın Tarihi: 19.04.2002
Orijinal Adı: On Metapsychology The Theory Of Psychoanalysis
ISBN: 9789753881364
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 479
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 179 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/metapsikoloji-haz-ilkesinin-otesinde-ego-ve-id-ve-diger-calismalari/45757.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:50360/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner