banner
Kalkınmacı Modernlik & Küresel Ekonomi Politik ve Türkiye

Kalkınmacı Modernlik Küresel Ekonomi Politik ve Türkiye

Kapitalist modeller, sosyo-ekonomik kalkınma sorunsalı ve devlet-ekonomi ilişkileri bağlamında dünyada geliştirilen başlıca teorik yaklaşımlar nelerdir?

Bu yaklaşımlar ışığında Osmanlı Devleti ve Türkiye’nin küresel ekonomi politik sistem ve bu sistemin başlıca aktörleri ile yüzyıllara yayılan yüzleşmesi nasıl yorumlanabilir?

Cumhuriyet Türkiyesi’nin devletçilikten bugüne uzanan çizgide ekonomik büyüme, sosyal kalkınma ve dış politika alanlarında gösterdiği performans küresel eğilimler ışığında mukayeseli olarak nasıl yorumlanabilir?

Elinizdeki eser, Türkiye ekonomi politiğinin Osmanlı Devleti’nin klasik çağından iki kuşak neoliberal küreselleşme dönemine uzanan süreçte tecrübe ettiği muazzam dönüşümün makro-düzey bir okumasını sunuyor.

Akademik çevrelerdeki katı disipliner ayrımlar sonucu Türkiye’de gelişimi geciken uluslararası ekonomi politik (UEP) perspektifini taşıyan nadir çalışmalardan olan bu eser; ulusal, bölgesel ve küresel düzlemler ile siyasi, sosyoekonomik ve dış politik alanlar arasında kurduğu analitik bağlantılar sayesinde Türkçe kalkınma literatüründe önemli bir boşluğu dolduracaktır.

Liste Fiyatı: 28,00
Yayın Tarihi: 06.02.2013
ISBN: 9786055383039
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 427
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 106 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kalkinmaci-modernlik-kuresel-ekonomi-politik-ve-turkiye/292435.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:124198/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner