banner
Mimar ve Mühendisler İçin Temel Tasarı Geometri

Mimar ve Mühendisler İçin Temel Tasarı Geometri

Tüm Mühendislik dallarında olduğu gibi, Mimarlık mesleğinde ve bu mesleğin kazandırılması safhasında temel öge, zihin geliştirilmesi, böylece düşünme, tasarlama ve tasarımlama yeteneğinin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması olmalıdır.

Mimari Uygulamalara yönelik tasarım süreci; düşünme, analiz yapabilme, senteze ulaşabilme ve oluşturulan sentez bütününün yapıma esas anlatım ve uygulama resimlerini hazırlayabilirler olgusunu kapsar. Tasarlanan Mimari elemana ait biçimlerin oluşmasında, bu mimari biçime esas geometrik elemanların tüm özelliklerinin; birbirleriyle olan ilişkilerinin tam olarak bilinmesi ve çok değişik konumlar için problemlerin çözülebilme yeteneğinin geliştirilmesi gerekecektir.

“Temel Tasarı Geometri" adı altında hazırlanan bu kitapta, boyutlandırılmış Mimari Teknik Resim çizimlerine geçmeden önce, tasarı geometrinin temel elemanları; nokta, doğru, düzlem, cisim hakkında gerekli bilgiler verilmiştir. Bütün ilişkiler, konumlar ve problemler ele alınmış, değişik yöntemler kullanılarak, bulunan çözümlerle düşünme ve tasarlama gücünü arttıracak zihni gelişmelere olanak sağlanmıştır.

Üç boyutlu uzay biçimlerinin izdüşüm metodu yolu ile bir düzlem resmine dönüştürülmesi ve çözümlerinin yapılabilmesi, öğretilmeye çalışılmıştır.

Çeşitli eğitim kurumlarından, çok değişik öğrenim alarak, Mimarlık veya bu gibi eğitimleri yapmak üzere başvurmuş öğrencilerimizin, tasarlama ve zihni gelişme yönünden oldukça dikkatli eğitilmeleri, seçtiği mesleğe sağlıklı bir biçimde hazırlanmaları ana amaç olmalıdır. Önceleri tüm Mühendislik dallarında ve Mimarlık eğitiminde matematik hocaları tarafından verilen Tasarı Geometri dersleri, zamanla bu konuda ihtisaslaşmış Mimar ve Mühendis kökenli hocalar tarafından yürütülmeye başlanmıştır. Böylece ilgili mesleklere daha fayda getirebilecek müfredatlar hazırlanabilmiştir. Özellikle Mimarlık eğitiminde tasarım sürecinin ilk ve temel sorunu olarak bilinen; tasarlama, algılama ve üçüncü boyut kavramlarının gelişmesinde Tasarı Geometrinin rolü önemlidir. Bunun dışında tüm Mimari anlatım resimlerinin (Mimari Teknik Resim, Aksonometrik ve Konik Perspektifler) hazırlanabilmesi için gerekli bilgilerin temelini teşkil eder.

Bu konuda karşılaşılan problemlerin çözüm yöntemlerini kapsayan bu kitapta, tasarımda kullanılabilecek değişik yüzey tipleri, oluşumlarındaki ana geometrik elemanlar ve epürleri verilerek tasarıma da faydalı olunmaya çalışılmıştır.

Liste Fiyatı: 400,00
Yayın Tarihi: 01.01.2009
ISBN: 9789755113470
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 173
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 27.5 x 19 cm

Bu üründen 62 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
364,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 350

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 327,60
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mimar-ve-muhendisler-icin-temel-tasari-geometri/293175.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:119391/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner