banner
Türkler ve Yunanlılar Çatışan Komşular

Türkler ve Yunanlılar Çatışan Komşular

"Bu kitapta amacımız Türk-Yunan ilişkilerinin psikolojik temellerini aydınlatmak üzere bunlara psikanaliz açısından bakmak ve bir yandan fantezileri ve bilinçdışı fenomenleri gerçeklikten ayırırken, diğer yandan bu ilişkilerdeki mantıkdışı tutumlara açıklama getirmektir. Bu kez bu konu tam olarak anlaşıldıktan sonra, düşman imgesine ilişkin yapıların psikolojik analizi Türkleri ve Yunanlıları ayıran farklılıklara barışçıl çözümler getirmeye daha yakın tutumların geliştirilmesini adım adım kolaşlatırabilir.

Amacımız Türkler ve Yunanlılar olduğu kadar, işin içinde olabilecek üçüncü tarafların da, genellikle dış politika ve uluslar arası ilişkilerin belirleyicileri olarak kabul edilen sözde ulusal egemenlik çıkarları, devletlerin hakları ve yükümlülükleri, ulusların prestij ve onuru, taktik politik-strateji hesapları ve 'reel-politik' altında yatan derin ve karmaşık psikolojik gereksinimleri, güdülenmeleri ve kaygıları anlamlarına yardımcı olmaktadır.

Liste Fiyatı: 10,19
Çevirmen: M. Banu Büyükkal
Yayın Tarihi: 12.06.2002
Orijinal Adı: Turks & Greeks: Neighbours in Conflict
ISBN: 9789756947654
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 294
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 7 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkler-ve-yunanlilar-catisan-komsular/46805.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:40904/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner