banner
Tevbe Risalesi

Tevbe Risalesi

Tevbe gaybı bilen ve ayıpları örten Allah’a dönüş yapmaktır. Âdem (a.s.) ve sair enbiya nesli için yola girenin başlama noktası, kazananların ana sermayesi, irade ehlinin ilk adımıdır. Batıldan hakka yönelenlerin doğruluk anahtarı, yakınlık arzu edenlerin gayreti, seçkinliğin doğuş yeridir.

Her insan ya Adem’e (a.s.) ya meleğe ya şeytana uyarak nesebini tashih eder. Günahına tevbe eden insan, insan olmanın gereğini yerine getirmekle nesebinin Âdem’e ulaştığına dair bir delil ortaya koymuştur. İsyan etmekte ısrar eden insan, nefsinin nesebini şeytan üzerine tescil etmiştir. Zira şeytan işlediği günahtan tevbe etmemiştir.

Şer ve hayır Adem’in (a.s.) çamurunda kuvvetli bir macun haline gelmiştir. İki ateşten biri insanı şerden kurtarır: Ya pişmanlık ateşi veya cehennem ateşi! İnsanın cevherini şeytanın pisliklerinden temizlemek için ateşle yakmak zaruridir. İki ateşten hafif olanı seçmek insanın elindedir. Seçme imkanı elinden alınmadan, mecburi ikametgâhı olan cennet ve cehennem tarafına sevk edilmeden önce bunu yapabilir.

Liste Fiyatı: 9,26
Çevirmen: Ramazan Balcı
Yayın Tarihi: 30.04.2013
ISBN: 9786051313979
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 184
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 810 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tevbe-risalesi/302824.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:129437/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner