banner
Osmanlı'da İsyanlar & Darbeler - Baskınlar - İhtilaller - Vakalar - Suikastler

Osmanlı'da İsyanlar Darbeler - Baskınlar - İhtilaller - Vakalar - Suikastler

Bu kitap, roman gibi akıcı bir üslupla, gerçeklerden ayrılmadan kaleme alınmış bir tarih yapıtıdır.Osmanlılar’ın 1300-1922 arasında 622 yıl süren kesintisiz ömründe, uğraşmak zorunda kaldıkları tüm “ayaklanma”, “ihtilal”, “baskın”, “suikast”, “darbe” ve “vaka”lar ile “kişiler”i kronolojik bir şekilde dile getirilmiştir.
Yeniçeriler’in yaptığı ayaklanmalardan; Buçuktepe Vakası, Cülus Olayı, İstanbul Ayaklanması, Yenibahçe Ayaklanması, İran Seferi Ayaklanması, İki Cülus Ayaklanması, Beylerbeyi Vakası, Hâile-i Osmaniye, Topkapı Sarayı Baskını, İkinci Saray Baskını, Hazerpâre Olayı, Vaka-yi Vakvakiye, Abaza Siyavuş Paşa Ayaklanması, Feyzullah Efendi Vakası, Patrona Halil Ayaklanması, Edirne Kıyımı, Kabakçı Mustafa Ayaklanması ve Alemdar Vakası anlatılmıştır.
Simavna Kadısıoğlu Şeyh Bedrettin Olayı, Celalî Ayaklanmaları, Dersim İsyanları, Ermeni Olayları ve daha birçok hareketlere kitapta geniş yer verilmiştir.
Kitabın sonuna Küçük Osmanlı Teşkilât Sözlüğü eklenerek tarihsel kavramların anlaşılması kolaylaştırılmıştır.

Liste Fiyatı: 16,00
Yayın Tarihi: 27.05.2013
ISBN: 9786055143152
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 512
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 30 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/osmanlida-isyanlar-darbeler-baskinlar-ihtilaller-vakalar-suikastler/305908.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:78854/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner