banner
İki İmparatorluk Tek Coğrafya: Bizans'tan Osmanlı'ya Geçişin Anadolu ve Balkanlar'daki İzleri

İki İmparatorluk Tek Coğrafya: Bizans'tan Osmanlı'ya Geçişin Anadolu ve Balkanlar'daki İzleri

“[Melek Delilbaşı] bugün dünyada Bizans ve Balkan tarihi uzmanları arasında seçkin bir yer kazanmıştır ve Türkiye’yi tam bir yetkiyle temsil etmektedir.”
Halil İnalcık

“Bir imparatorluğun bir başka imparatorluğun halefi olması –bu durumda Bizans İmparatorluğu’nun çöküşü ve onun Osmanlı İmparatorluğu tarafından ikame edilmesi– eğer tek taraflı incelenirse, doğru incelenmesi mümkün olmayan bir olgudur. Tarihçi, o dönemde yaşayan insanların siyasi gelişmeleri, keza ekonomik ve demografik değişmeleri nasıl değerlendirdiğini incelemelidir. Bu araştırma, bir tarihçi yazılı tanıklıkları, yani o dönemin insanlarının –Bizanslılar ve Osmanlılar– bize bıraktıkları kaynakları analiz ettiği takdirde mümkün olabilir. Melek Delilbaşı, bütün bu kaynaklara nüfuz etmek için büyük uğraş vermiştir.”

Elizabeth Zachariadou

Liste Fiyatı: 53,00
Yayın Tarihi: 18.07.2013
ISBN: 9786053752998
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 368
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15.5 x 23 cm

Bu üründen 87 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/iki-imparatorluk-tek-cografya-bizanstan-osmanliya-gecisin-anadolu-ve-balkanlardaki-izleri/310767.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:299730/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner