banner
Sosyal Mühendislik - İnsan Kandırma Sanatı

Sosyal Mühendislik - İnsan Kandırma Sanatı

Güvenlik önlemleriniz ne kadar ileri düzeyde olursa olsun, güvenliğin en zayıf halkası olan “insan” bileşeni kolaylıkla istismar edilebilir. Becerikli bir sosyal mühendislik saldırısı, kendinizi savunmanın neredeyse imkânsız olduğu bir silahtır.

Bu kitap, sosyal mühendislik konusunu son derece ayrıntılı biçimde inceleyen ilk kaynaklar arasındadır. Tüm tekniklerin ayrıntılı biçimde, farklı bileşenlere ayrılarak incelendiği kitapta “The Art of Deception” (Aldatma Sanatı) adlı kitabın yazarı Kevin Mitnick gibi öncü uzmanların hikâyeleri ve vaka analizlerine de yer veriliyor. Unutmayın, sosyal mühendislik saldırıları ile başa çıkmak için siz de bir sosyal mühendis haline gelmeli, düşmanınızı yakından tanımalısınız.

• Sosyal Mühendisliğin Karanlık Dünyasını Keşfedin
• Sosyal mühendisler tarafından kullanılan psikolojik saldırı prensipleri
• Sosyal mühendislerce sıklıkla kullanılan ikna teknikleri
• Sosyal mühendislerin faydalandığı özel kameralar, GPS cihazları ve arayan kimliği (“Caller ID”) gibi günümüz teknolojileri
• Son derece çarpıcı sonuçlar ortaya koyan, çevrimiçi kaynaklardan bilgi edinme teknikleri
• Gerçekleşmiş sosyal mühendislik saldırılarına ilişkin vaka analizleri

“Çoğu zararlı yazılım ve saldırı türünde kötü adamlar erişim sağlamak için sosyal mühendislik tekniklerinden faydalanırlar. Teknik zafiyetleri yamalamak mümkün olsa dahi, insan aptallığı ve saflığı için bir yama yoktur. Chris, günümüzün sosyal mühendislik saldırılarını ortaya koyarak, bu tekniklerin nasıl işlediğini gösteriyor. Bu kitap, sosyal mühendislik saldırılarının nasıl fark edilebileceği ve önlenebileceğine ilişkin daha iyi bir içgörü kazanmanıza yardım edecek.”
KEVIN MITNICK, Yazar, Konuşmacı ve Danışman

Liste Fiyatı: 27,78
Çevirmen: Banu Erol
Çevirmen: Ferial Tuncer
Yayın Tarihi: 05.02.2018
ISBN: 9786058597037
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 388
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 23.5 cm

Bu üründen 355 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sosyal-muhendislik-insan-kandirma-sanati/318414.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5405493/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner