banner
İllet

İllet

İSTANBUL’DA KOLERA SALGINI!
ŞEHRİN İLK KEZ ANLATILAN HİKÂYESİ…

Boğaz’a musallat olan salgın yüzyılı aşkın karanlık bir tarihin, cinayetlerin, ilkel inanışların, mitoloji tanrılarının ve şeytani planların kapılarını aralar. İstanbul, 1893’ten sonra yine boğaz sularından yayılan bir istilayla yüzleşmek üzeredir. Ailelerinin sırlarından habersiz yaşayan yeni nesil, kendini bir anda garip ölümlerin içinde bulur.

İstanbul’un salgınlar tarihine; şehrin simgelerinden biri olan ve aşkı, romantizmi, yalnızlığı anımsatan Kızkulesi’nin hastalıklar, infazlar ve karanlıklarla dolu geçmişine daha önce göz atmış mıydınız?

“Kolera metrelerce yükseklikteki azgın bir dalga, İstanbul ise bu dalgaya tutulmuş küçük bir sandaldı. Sandala vuran o azgın dalgalar ara sıra gelip gidiyor; her defasında sayısız canı bedeninden ayırıp götürüyordu. Kızkulesi ise ilk defa 1831’de bu illetin ortasında yer almış; bir anda, hastalığa yakalananların şehre uzaktan baktıkları soğuk, ulaşılmaz ve mikroplu bir karantina adasına dönüşüvermişti. Kulenin gizli tarihi; herkes tarafından bilinen zarafetin, yalnızlığın, hüznün, romantizmin üstüne, çok az kişinin bildiği suçluluk mazisi eklemişti.”

Liste Fiyatı: 18,52
Yayın Tarihi: 08.11.2013
ISBN: 9786054882014
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 433
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 127 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/illet/322720.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:284884/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner