banner
Cadı Kazanı & Avrupa Aydınlanmasının Unutulmuş Radikalizmi

Cadı Kazanı Avrupa Aydınlanmasının Unutulmuş Radikalizmi

Cadı Kazanı: Avrupa Aydınlanmasının Unutulmuş Radikalizmi, Baron Thierry d’Holbach’ın 18. yüzyılın en önemli filozof, yazar, şair ve politikacılarını ağırlayan Paris’teki meclisini odağına alarak Aydınlanma çağına dair farklı bir bakış açısı sunuyor. Gündelik hikâyeler ve anekdotlar vasıtasıyla, dönemin aydınlarının insani yönlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ön planda tutarak bütün bir dünya tarihini değiştiren bu önemli döneme çok yönlü, panoramik bir yaklaşım getiriyor. Sahne ışığını her zaman daha fazla ön planda olan Rousseau, Voltaire gibi isimlerden alıp, gözü pek bir kararla Diderot, Holbach ve onların fikirlerini paylaşan diğer düşünürlere yöneltiyor.

Fransız Devrimi öncesindeki döneme, kültürel ve entelektüel hayata güçlü bir giriş niteliği taşıyan Cadı Kazanı, 18. yüzyıl Paris meclislerinin canlı ve üretken entelektüel tartışmalarına ve onların kahramanlarına yeniden hayat verirken; Aydınlanma dönemi düşünürlerine dair kalıplaşmış fikirlere de meydan okuyor. Büyük Ansiklopedi projesinden sansür ve edebiyata, din ve felsefe ile hesaplaşmalardan kişisel husumetlere dönemi farklı ayrıntılarıyla ele alan, son derece bilgilendirici bir çalışma.

Liste Fiyatı: 25,93
Çevirmen: Faruk Akkuş
Yayın Tarihi: 04.06.2014
Orijinal Adı: A Wicked Company / The Forgotten Radicalism of the European Enlightenment
ISBN: 9789755706740
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 388
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14.5 x 21.5 cm

Bu üründen 210 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cadi-kazani-avrupa-aydinlanmasinin-unutulmus-radikalizmi/341465.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:89990/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner