banner
Beşiktaşlı Yahya Efendi & Hayatı Tasavvufi Şahsiyeti ve Divanı

Beşiktaşlı Yahya Efendi Hayatı Tasavvufi Şahsiyeti ve Divanı

“İlahi mağfiret Yahyâ Efendi Dergâhı’nda âdeta güzel bir insan yüzü takınır. Ölüm burada, hemen iki üç basamak merdiven ve bir iki setle çıkılıveren bir bahçede hayatla o kadar kardeştir ki bir nevi erme yolu, yahut aşk bahçesi sanılabilir.”
Ahmet Hamdi Tanpınar

Yahyâ Efendi, Kanûnî Sultân Süleymân’ın sütkardeşidir. Birlikte büyümüşler, ilk eğitimlerini birlikte almışlardır ve bu yakınlıklarından dolayı birlikte anılagelmişlerdir. Kanûnî, ömrü boyunca birçok meşelede “ağabey” diye hitap ettiği Yahyâ Efendi ile istişare etmiştir. Sultan Süleymân’ın almış oldu­ğu siyasi kararlarda Yahyâ Efendi’nin dolaylı bir etkisi vardır.

Bu çalışma Yahyâ Efendi’nin hayatı, tasavvufi şahsiyeti ve şiirlerini kapsa­maktadır. Çalışmanın ilk bölümü Yahyâ Efendi’nin hayatı, tasavvufî şahsiyeti ve menkıbevî hayatı hakkındadır. İkinci bölüm dîvânın incelenmesi, son bölüm de dîvânın metnini ihtiva etmektedir.

Liste Fiyatı: 25,00
Yayın Tarihi: 06.06.2014
ISBN: 9789759954871
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 226
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16.5 x 23.5 cm

Bu üründen 150 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/besiktasli-yahya-efendi-hayati-tasavvufi-sahsiyeti-ve-divani/341682.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:209702/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner