banner
Türkiye Komünist Partisi ve Marksizm

Türkiye Komünist Partisi ve Marksizm

TKP adı tarihsel bir değere sahiptir ve hiç kimsenin ipoteği altında değildir. İsteyen her komünist eğilim kendine TKP adını verebilir. Önemli olan şudur: TKP adını almış bir siyasi eğilim, komünist partisine uygun bir teoriye-politikaya-pratiğe sahip midir?

Bu çalışma 2001 yılında siyaset sahnesine Türkiye Komünist Partisi (TKP) olarak çıkan hareket üzerinedir. TKP'nin teorisi ve politikası partinin kendi belgelerine dayanılarak incelenmiştir.

TKP'nin Türk burjuva devrimine bakışı, yurtseverlik anlayışı, ulusal soruna yaklaşımı, sosyalizm anlayışı, Sovyet tarihine karşı tutumu, Sovyetler Birliği'nin çözülüşüne verdiği yanıtlar araştırmanın temel başlıklarını oluşturmaktadır.


TKP'nin teori ve siyaseti, devrimci Marksizmin ölçütlerine vurularak bir kıyaslama yapılmıştır. TKP'nin Marksizm anlayışı eleştirel biçimde gözden geçirilmiştir.

“TKP ideolojik-politik olarak nasıl bir partidir?” sorusuna yanıt aranmıştır.

Liste Fiyatı: 18,52
Yayın Tarihi: 15.07.2014
ISBN: 9786055117382
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 288
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 10 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkiye-komunist-partisi-ve-marksizm/344826.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:274150/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner