banner
Çöldeki Osmanlı

Çöldeki Osmanlı

Gönderme nezaketinde bulunduğunuz, “Balyoz Harekâtı” ve “Çöldeki Osmanlı ve Kavm-i Necip/ Türk-Arap İlişkilerinin İçyüzü” isimli kitaplarınız için teşekkür eder, sağlık ve mutluluklar dilerim. 31 Aralık 2004 (Bülent ARINÇ TBMM Başkanı)

Ortadoğu’da uygulanan İngiliz politikaları Lawrens’i bile isyan ettirmiştir. Lawrens, Büyük Britanya Kralı Beşinci Jorj’un verdiği “Dizbağı Nişanı”nı şu gerekçe ile reddetmiştir: “Haşmetmeâb!.. Ben sizin hükümetinizin verdiği söze istinat ederek, dünyanın bize inanmış uzak köşelerinde yaşayan insanlara teminat verdim, onları istediğiniz yola sevk ettim. Fakat şimdi sizin hükümetiniz bu sözlerini inkâr ediyor. Oralarda, bir yalancı olarak anılmaya mahkûm edilmiş bir emektarınızın göğsüne, haşmetlû Büyük Britanya’nın bu en büyük nişanını, asalet ve sözün kaynağı ellerinizle takarak sizi zor vaziyette bırakmaktan nefsimi men ediyorum…” Bu konulardaki ayrıntılı bilgileri Ömer Sağlam’ın Çöldeki Osmanlı ve Kavm-i Necip! adlı eserinde bulabilirsiniz(Vural Savaş-AKP Çoktan Kapatılmalıydı).

“Yiğidi öldür hakkını yeme” demişler; Ömer Sağlam, bir süre yaşadığı Medine’de Ensar’ın torunları arasında çok sevdiği insanların bulunduğunu söylüyor. “Hatta” diyor, “aralarında milletimize olan sevgilerinden dolayı çocuklarına Türki şeklinde isim verenler, kendilerinin Türk soyundan geldiklerini ispat etmek için aile şeceresi (soy kütüğü) gösterenler ve izzeti ikramda bulunarak misafirperverlik örneği sergileyenler bile bulunmaktadır”. Bak sen! O derece iyi Araplar da varmış, ha? Evet. Arap’ın en makbulü Türk soyundan gelenidir gibi bir şey söylemeye çalışıyor galiba. Peki, Peygamber Efendimizin Arap olması konusunda ne diyor Ömer Bey? “Hz. Muhammed’in ecdadından hepsinin Arap olduğu kesin değildir” diyor. “Muhtemelen Türk asıllıdır” gibi bir şey söylüyor mu? Söylemiyor, ama söylemeye can attığına eminim(Hakan Albayrak-Gerçek Hayat).

Bilimsel araştırmaların bugün ulaşmış olduğu seviyeden hareketle diyebiliriz ki; Hz. Peygamber’in Arap olmadığı kesindir. Hz. İbrahim’in, Sümerliler devrinde ve onların egemen olduğu coğrafyada doğup yetiştiği, yaşadığı ve hatta öldüğü de kesine yakın bir bilgidir. Hz. İbrahim’in Sümerli olduğu, Hz. Muhammed’in soyunun bir Sümerli olan Hz. İbrahim’e dayandığı ve Sümer halkının Türk olduğu iddiaları ise şimdilik kesin değildir. Ancak bu iddialar, Hz. Muhammed’in Arap olduğu iddiasından çok daha kesine yakındır. Eğer öyle olmasaydı, bizzat Cenabı Allah Kur’ân-ı Kerim’de, peygamber olarak seçtiği bir insanın atalarını hiç kötüler miydi? Çünkü Kur’an’da tam 10 ayrı âyette Araplar yerilmiş ve tenkit edilmişlerdir

Liste Fiyatı: 32,41
Yayın Tarihi: 18.11.2014
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 600
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/coldeki-osmanli/351438.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:980503/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner