banner
Eğitim Programları ve Öğretim Öğretim İlke ve Yöntemleri

Eğitim Programları ve Öğretim Öğretim İlke ve Yöntemleri

"Bilmek yeterli değil, uygulamayız. İstemek yeterli değil, yapmalıyız." Geothe

"Eğitim Programları ve Öğretim" kitabı, YÖK'ün "Öğretim İlke ve Yöntemleri" dersi için önerdiği program içeriğini büyük ölçüde karşıladığı gibi "Program Geliştirme" bilim dalının ilke ve uygulamalarına da büyük ölçüde yer vermektedir.
Eser, yazarın kırk yılı aşkın eğitim öğretim deneyimlerinin yanı sıra alanın öncülerinden Prof. Dr. Fatma Varış ve Dr. Selahattin Ertürk'ün etkilerini de yansıtmaktadır.
Kendilerini şükranla ve rahmetle anıyorum.

Eserde "Program Geliştirme ve Öğretim" bilim dalının bilimsel ilkelerinin yanında yazarın eğitim deneyimlerinde üretilen bilgilere de yer verilmiştir.

Çalışmada bilimsel bilgilerin yanı sıra bilişsel davranışları olumlu yönde etkileyen duyuşsal davranışlar da önemli ölçüde vurgulanmıştır.

Programın hedefleri incelenirken yazarın geliştirdiği "Uludağ Modeli'nin uygulamada iyi bir örnek olacağı düşünülmektedir. İçerik ögesi teknik boyutta değerlendirilirken öğrenme-öğretme süreci kitabın ağırlıklı bölümünü oluşturmaktadır. Kitapta öğretim, yaklaşım, yöntem ve teknikleri ayrıntılı olarak incelenirken özellikle grup tartışma teknikleri üzerinde yoğunlaşılmıştır. "Yöntem ve Teknikler" konusu, bilimsel bilgi ve ilkelerin yanında yazarın uygulama ve deneyimlerden yararlanılarak geliştirilmiştir. Uygulamada iyi bir örnek oluşturacağı düşünülmektedir.
Eserin alana ve uygulayıcılara katkısı olması dileğiyle...

Liste Fiyatı: 228,00
Yayın Tarihi: 01.10.2015
ISBN: 9786053648321
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 328
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 111 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 183,54
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/egitim-programlari-ve-ogretim-ogretim-ilke-ve-yontemleri/352069.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1124993/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner