banner
Dini Kaynaklar Nasıl Tahrif Ediliyor

Dini Kaynaklar Nasıl Tahrif Ediliyor

Elinizdeki bu eserin şerhi olan iki nüshası kütüphanemde bulunmaktadır. Bunlardan birincisi hicri 1297(miladi, 1879) tarihlidir ve Davud el-Karsi'nin şerhidir. Ötekisi de hicri 1318 (miladi, 1900) tarihlidir. Bu da Davud el-Kasri'nin tahrif edilmiş olan baskısıdır. Bu ikinci nüshada, Kaside-i Nuniye'nin iki adet şerhi buunmaktadır. Bu şerhlerden biri, yine Davud el-Karsi'ye aittir ve fakat eser üzerinde oynama yapılmıştır.

Birinci nüshada yer alan Tasavvufu, şeyhleri tenkit eden bilgiler çıkarılmış ve eser bu şeklde sunulmuştur. Fakat eser üzerinde neden oynandıgına ve kim tarafından tahrifat yapıldığına dair herhangi bir bilgi ve açıklama da yoktur. Aynı eserin kenarında yer alan şerh ise, Hayali diye ün kazanmış olan Şemseddin Ahmed b. Musa'ya ait şerhtir.

Yalnız burada bizi ilgilendiren Dacud el-Karsi'ye ait olanıdır. Biz burada sadece üzerinde açıklama yapılmış olan Beyitleri ele alacak ve önceki ile sonrakini karşılaştırmak suretiyle sunacağız. Böylece Tasavvuf erbabının, asıl hüviyetlerini gizlemek amacıyla nasıl yollara giriştiklerini de belgesiyle görmüş olacağız.

Liste Fiyatı: 10,00
Çevirmen: Harun Ünal
Yayın Tarihi: 07.11.2014
ISBN: 9786056296123
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 137
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 103 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 7,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dini-kaynaklar-nasil-tahrif-ediliyor/353873.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:989779/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner