banner
Adalet Devleti

Adalet Devleti

Yeryüzünde uygarlıklar yaratan insanoğlunun kökeni nedir? Bu dünyayı nereden gelmiştir? İlk nerede görünmüştür? Niçin ve nasıl yeryüzüne dağılmıştır? Irklar ve milletler nasıl oluşmuştur?

İnsanlık tarih yazmaya nerelerde başlamıştır? İnsanlar ilk olarak hangi dağların akarsuların, vadilerin, ırmakların kenarlarında toplanmaya başlamışlardır? İlk devletler nerede kurulmuştur? Kurulan devletler varlık gerekçelerini neye dayandırmışlardır? Din ile devlet elele vermeye ne zaman başlamıştır? İlk büyük tanrı-devletler hangileridir?

Doğudan ve batıdan dünya tarihinin akışını değiştiren peygamberler, filozoflar ve büyük düşünürler kimlerdir? Nerelerde çıkmışlardır? Ne yapmışlar, neler söylemişlerdir?

Dünya tarihinde Hz. Muhammed (s.a.v.) ile başlayan tarihsel zaman neden "yeni dünya geçiş" sayılmalıdır?

İslam tarihinde "Şii İmamet Mitolojisinin" ve "Suni Saltanat İdeolojisin" mimarları kimlerdir? İslam dünyasının ürettiği yegane siyasi felsefe neden bu ikisi olmuştur? Bunları aşmak için yeni bir anlayış nasıl inşa edilebilir? Bu yeni anlayışın temel parametreleri neler olmalıdır?

Liste Fiyatı: 16,00
Yayın Tarihi: 19.03.2003
ISBN: 9789756920145
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 592
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 35 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/adalet-devleti/51593.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:262350/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner