banner
Eğitim-Kültür Açısından Avrupa'daki Türk Çocukları Sorunlar ve Çözümler

Eğitim-Kültür Açısından Avrupa'daki Türk Çocukları Sorunlar ve Çözümler

Türkiye'den Batı Avrupa ülkelerine 1960'lı yıllardan itibaren önemli oranda göç yaşanmış ve bugün Avrupa'daki Türklerin sayısı azımsanamayacak bir orana ulaşmıştır. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın göçün yaşandığı tarihten günümüze kadar yaşadığı sorunlar, gittikçe büyüyen bir yumak hâline gelmiştir. Uzun yıllar çeşitli mağduriyetlere uğramış yurt dışındaki Türklerin eğitim ve kültür sorunları, artık yurt içindeki sorunlardan sonra ele alınması gereken ikinci derecede önemli sorunlar olmaktan çıkmıştır.
Yurt dışındaki Türklerin bulundukları çok dilli, çok kültürlü ortam göz önüne alındığında, vatandaşlarımızın böyle bir ortamda bulunmanın dezavantajlarını en az zararla atlatabilecek, avantajlarından da en yüksek düzeyde yararlanabilecek bir donanıma sahip olmaları gerekmektedir. Sayıları yaklaşık beş milyonu bulan bu vatandaşlarımız ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında farkındalık artırıcı, duyarlı, kararlı ve etkili çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu çalışmada, yurt dışına göçün yoğun olarak yaşandığı 1960'lı yıllardan günümüze kadar geçen zamanda, yurt dışındaki vatandaşlarımızın başta eğitim olmak üzere yaşadıkları sorunlara dikkat çekilmeye ve bu konuda bir duyarlılık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Liste Fiyatı: 15,00
Yayın Tarihi: 09.12.2014
ISBN: 9786053200116
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 180
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm
Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/egitimkultur-acisindan-avrupadaki-turk-cocuklari-sorunlar-ve-cozumler/356744.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:994703/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner