banner
Philo Sophia Loren

Philo Sophia Loren

Müslüman kadının sorunları, çağdaş kadının sorunlarıdır. (...) Bugün bazı kadınlarımız arasında özgürlüğün anlamı, daha az kadın, daha az anne, daha az eş olmakla eşdeğerdir. Çünkü evin yerini sokak, mutfağın yerini büro, anneliğin yerini sekreterlik, mahremiyetin yerini teşhir aldıkça kadının erkekleşmesi kaçınılmazdır!

Hiçbir kadın, biyolojisinde varolan doğurganlık hassasını başkalarına devredemeyeceği gibi, doğurganlığın kendisine bahşettiği annelik gibi diğer hassalarını da devredemez. Modernleşme/dünyevileşme projesinin sözümona eşitlik söylemi, kadını erkekleştirmekle kalmadı; dişileştirdi de.

"Doğurganlığından vazgeçen bir dişi"nin aile kurmak isteyen bir erkek tipince değil, onun sadece dişiliğinden yararlanmak isteyen bir erkek tipince çekici bulunması gayet tabiidir. Doğurganlığın çekiciliğini kaybetmesi halinde çocuğun, annneliğin ve dolayısıyla ailenin de çekiciliğini kaybedeceği muhakkaktır.

Bu sorunlar tartışma kapsamına alınmadıkça, ne İslam'ın kadın tasavvuru, ne modern dünyada müslüman kadının yeri, ne de olması gereken ile olan arasındaki irtibatın sıhhati konuşulabilir. Gerisi laf u güzaftır!

Liste Fiyatı: 0,00
Yayın Tarihi: 24.02.2004
ISBN: 9789758861200
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 130
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 54 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/philo-sophia-loren/57726.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:97241/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner