banner
Çankaya

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu Sesli Kitap uygulamasında dinleyebilirsiniz. Sesli Kitap Uygulamasını İncele
Hemen Dinle
0:00

Çankaya

“Atatürk ne yaptığını, nasıl yapacağını, kimlere ne yaptıracağını, kimleri nasıl ve nerede değerlendireceğini bilen pek hesaplı bir adamdı.
   Bir fıkrasından, bir hikâyesinden, bir yazı veya nutkundan hemen anladığımızı sandığımız Gazi, aradıkça yeni bir sır verir. Yaklaşılan bir dağ gibi büyür. Onun hâl tercümesi, yeni Türk devletinin tarihi demektir. Tarihimizi bilmek için Gazi’yi öğrenmeliyiz!”
Falih Rıfkı ATAY
 
   “Hiç şüphesiz ki F. Rıfkı Atay’ın  Çankaya, Atatürk’ün Hatıraları kitapları her türlü düşünce sahibinin mutlaka okuması gereken kitaplardır. F. Rıfkı Atay’ın sürükleyici, zengin muhtevalı, zıt görünüm ve olaylara dayanarak tezlerini savunan bir üslubu vardır.”
Prof. İlber ORTAYLI
 
   Kurduğu cumhuriyet ile adını tarihin şanlı sayfalarına yazdıran, Türk’ün ne olduğunu dünyaya gösteren, olağanüstü şartlarda ortaya çıkmış sıra dışı bir liderdi Atatürk. O, neredeyse işgal edilmemiş toprağı kalmayan bir ulusun, küllerinden doğmasına önderlik etti.
                Büyük başarılara imza atmış Atatürk hakkında birçok kitap ve makale yazıldı. Onun hakkındaki her şey etraflıca tartışıldı, hâlâ tartışılıyor. Bu yazıların birçoğu ancak Atatürk öldükten sonra yazıldığı için, Falih Rıfkı Atay gibi onu yakından tanıyan ve uzun yıllar yanında bulunanların ilk elden verdiği bilgilerin kıymetiharbiyesi çok daha önemlidir.
                Falih Rıfkı Atay, 1923’ten 1938’e kadar Atatürk’ün yanında bulunmuş, onun yaşadıklarını bizzat kendisinden dinlemiş ve hatta birçoğuna şahit olmuş devrin önemli gazetecilerindendir. Çankaya, Atatürk’ü doğumundan okul yıllarına, savaştığı cephelerden yaptığı inkılaplara, tartışma sofralarından insani yönlerine kadar her detayı anekdotlara yer vererek anlatan muazzam bir kitaptır.
                Atatürk’ü ve Türkiye’nin dönüşümünü her yönüyle anlamak ve algılamak için, Çankaya kitabı onlarca yıldır en önemli kaynak olmaya devam etmektedir. Bu nedenle her Türk vatandaşının mutlaka okuması gereken çarpıcı bir eserdir!

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 240,00
Yayın Tarihi: 06.09.2023
ISBN: 9789756461051
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 596
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 16.846 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
138,60

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 100

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cankaya/62340.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11764838/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner