banner
Tanrı'nın Olasılığı

Tanrı'nın Olasılığı

Tanrı Var mı ?
Bu, belki de insanlık tarihinde en çok tartışma yaratan soru.
Akademisyenler, bilim insanları ve filozoflar kendi kuramlarının diğer akademisyenler, bilim insanları ve filozflar tarafından çarmıha gerilmesi pahasına, bütün yaşamlarını Tanrı'nın varlığını ya da yokluğunu kanıtlamak için harcamışlar. Bütün tartışma, üslüp ve muğlak sözlerde odaklanıyor. Öyleyse evrensel ve muğlak olmayan, yani matematiksel bir dil kullanarak, bu soruya nihai bir yanıt vermek mümkün mü? Dr. Stephen Unwin'in bu sürükleyici, anlaşılır ve nükteli kitabında yapmaya çalıştığı da işte bu!
Bu çığır açan kitap, Avrupalı filozof Thomas Bayes tarafından iki asır önce geliştirilmiş matematiksel bir denklemin, Tanrı'nın var olma olasılının hesaplanmasında nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Dr. Unwin, kendi matematiksel ispatını, matematikçi olmayanlarca bile rahatça anlaşılabilecek kadar açık ve sürükleyici bir üslupla yazıyor. Okuru bu hesaplamanın bütün aşamalarında dikkatlice yönlendiren, sonunda bir matematiksel değer elde etmeyi başarıyor.
İster bir dindar olun, ister bütün ilahi şeylere şüpheyle yaklaşın, bu kışkırtıcı kitabı aydınlatıcı ve çekici bulacaksınız.

Liste Fiyatı: 7,41
Çevirmen: Nurfer Çelebioğlu
Çevirmen: Ali Can Yaman
Yayın Tarihi: 20.04.2005
ISBN: 9789758823840
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 180
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 74 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tanrinin-olasiligi/68931.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:102067/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner