banner
Doğan Büyük Türkçe Sözlük

Doğan Büyük Türkçe Sözlük

Büyük Türkçe Sözlük, ilk defa 1981’de yayınlandı. Hazırlayıcısı, işe yarar bir sözlük bulumamaktan şikâyetçiydi ve öncelikle kendi ihtiyacını gözeterek bir sözlük çalışmasına girişmek zorunda kalmıştı. Bu mecburiyetin eseri, 1981’de okuyucu ile buluştu. Gördüğü ilgi, ihtiyacın yaygınlığı hakkında fikir veriyordu. Büyük Türkçe Sözlük, yayınlandığı zaman sözlük anlayışındaki farklı yaklaşımı ile kendini kabul ettirdi. Kelimeleri şu veya bu sebeple sözlük dışında bırakmayan, kullanılma ölçüsüne göre değerlendiren; tariflerde resmî-ideolojik tarafgirliklerden uzak duran tavrıyla bilhassa dikkati çekti.
Büyük Türkçe Sözlük’ün Türkiye’de sözlük alanının tanziminde belirleyici rolü, şimdi daha iyi fark ediliyor. Son bir kaç yıl içinde, Cumhuriyet döneminin resmî/yarıresmî sözlüğü yenilendi, genişletildi ve böylece yayınlandı. Bu bile, 1945’te ortaya konulan daraltılmış teklif/telkin sözlüğü anlayışının terk edilmek zorunda kalındığını göstermektedir. Artık az sayıda "öztürkçe" kelime ile yetinme veya övünme zihniyeti tarihe gömülmüştür. Dikkati çeken bir başka husus da, Kurum sözlüğünün uzun zamandır iki cilt olarak yayınlanma düşüncesinden vaz geçilmesi, Büyük Türkçe Sözlük gibi tek cilt olarak sunulmasıdır. Bu baskıda biçim yönünden de Büyük Türkçe Sözlük örneğinin ne ölçüde etkili olduğu görülebilmektedir.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 75,00
Yayın Tarihi: 18.11.2009
ISBN: 9789753522205
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 1830
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 17 x 24.5 cm
Diğer Özellik: Cd Eki İle Birlikte

Bu üründen 291 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dogan-buyuk-turkce-sozluk/70572.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:140367/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner