banner
Küresel Politikada Orta Asya

Küresel Politikada Orta Asya

Türkçe'de Orta Asya-Kafkasya bölgesini ayrıntılı ele alan çalışmalara duyulan ihtiyacı gidermeyi hedefleyen elinizdeki kitap, bölgede etkinlik kurmaya çalışan uluslararası aktörlerin (Türkiye, İran, Rusya, ABD, Çin, Japonya ve Avrupa Birliği) önceliklerini ve nasıl birbirleriyle kaçınılmaz bir çıkar çatışması içerisinde olduklarını ortaya koyuyor. Bölge ülkelerini bağımsızlıktan bu yana etkileyen çeşitli sorunların kökenine inen kitap, bölgenin içsel dinamiklerini uluslararası çıkar ve gelişmelerle bağlantılı aktarıyor. Bugüne kadar pek ele alınmamış konular ve bölgeye ilgileri pek araştırılamamış ülkeleri de analize dahil eden çalışma, Türkiye'deki Orta Asya-Kafkasya araştırmalarının çerçevesini genişletiyor.
Orta Asya'daki uyuşturucu problemi, devasa çevre sorunları, kitle imha silahlarının durumu, Tacik İç Savaşı'nın etkileri gibi Türkiye'de pek ilgilenilmeyen konuların yanı sıra,aksine bilgi kirliliği nedeniyle içinden çıkılmaz hal alan Hazar Havzası enerji kaynakları, bağımsızlık sonrası kimlik arayışları, bölgede din ve milliyetçiliğin yeri ile 11 Eylül saldırıları ve ABD liderliğinde Afganistan'a düzenlenen operasyonunun bölgeye etkileri de uzmanların kaleminden sizlere ulaşıyor.

Liste Fiyatı: 30,00
Derleyici: Mustafa Aydın
Yayın Tarihi: 20.06.2005
ISBN: 9789755917696
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 446
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 96 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kuresel-politikada-orta-asya/70906.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:145232/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner