banner
Cemiyet-i Hafiye

Cemiyet-i Hafiye

Türk siyasi tarihinde çok partili hayatın başladığı, II Meşrutiyet döneminin önemli olaylarından biri de, Cemiyet-i Hafiye ve Rıza Nur Bey Meselesi'dir.
İktidardaki İttihad ve Terakki, karşısındaki muhalefete tahammül edememiş muhalifleri ezmek için çeşitli suikastler, komplolar düzenlemiştir. Bu meyanda gizli bir örgüt üyesi olması bahenesiyle mebus bulunmasına rağmen, Meclis'in tatile girmesini fırsat bilerek Rıza Nur Bey tutuklatılmış, üç ay Bekirağa bölüğü hapishanesinde yatırılmış, Divan-ı Harp'te yargılandıktan sonra beraat ederek serbest bırakılmıştır.
Tamamiyle siyasi bir komplo olan bu hadiseyi, ayrıntısıyla Rıza Nur kaleme almış ve 1912'de bastırmıştır. Ancak basım sürecinde, Babıali baskınıyla iktidarı yine ele geçiren İttihad ve Terakki mensupları, kitap daha matbaada iken büyük bir kısmını ele geçirerek imha etmişlerdir. Bu yüzden çok nadir bulunan bu kitap cüz-i sadeleştirme ile Latin harflerine aktarılmış ve resimlerle zenginleştirilmiştir.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 27,78
Yayın Tarihi: 01.05.2005
ISBN: 9789753501583
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 648
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 61 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cemiyeti-hafiye/71411.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:140670/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner