banner
Dolunay

Dolunay

Çağdaş Azerbaycan şirinin ünlü isimlerinden biri olan Adil Şirin, 70’li yıllarda edebiyat kervanına katılan şairlerdedir. 90’lı yılların olaylarından bahseden eserleri onun bir şair olarak tanınmasında ve sevilmesinde önemli rol oynamıştır. Adil Şirin’in şimdiye kadar birkaç kitabı yayınlanmışsa da, ona en büyük şöhreti 2005 yılında Azerbaycan’da basılan "Dolunay" şiir kitabı kazandırmıştır.

Adil Şirin’in yoğun olarak yöneldiği temaların başında Karabağ savaşı gelir. Savaş onun doğa ve aşk temalı şiirlerinin mantıki bir devamı olarak ön plana çıkar. Çünkü bu savaşta söz konusu olan, şairin dünyalar kadar sevdiği köyünün ve toprağının düşman ayakları altında kalmasıdır. Adil Şirin’in bu konuda yazdığı şiirlerde kederin yanında bir ümit ve toprakların işgalden kurtarılması uğruna mücadeleye çağrı da yer alır.

Adil Şirin’in şiirlerinin felsefi ve estetik temelinde, klasik edebiyatta ilahi aşk diye bilinen anlayış yatar. Aşk yolunun yolcusu olan bütün aşıklar gibi Adil Şirin’in aşkı da, genç bir kıza olan platonik aşktan yola çıkar, ama yavaş yavaş genişleyip derinleşerek doğaya, insana, anayurda ve genel olarak dünyanın bütün güzelliklerine karşı aşka dönüşür.

Adil Şirin’in şiirleri Türkiye’deki şiir severlerin zihinlerinde çağdaş Azerbaycan şiiri hakkında doyurucu bir tasavvur oluşmasında önemli bir adım olacaktır.

Liste Fiyatı: 160,00
Yayın Tarihi: 06.09.2005
ISBN: 9789752560406
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 304
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 4 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
110,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 56

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 101,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dolunay/73292.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:271019/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner