banner
Milton H. Erickson ile Hipnozla Terapi Semineri

Milton H. Erickson ile Hipnozla Terapi Semineri

Türkiye yıllardır kültürel zenginliklerin bir cenneti ve medeniyetin beşiğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu geleneği yerleştirmesi ve çağdaşlaşmaya önayak olması uzun zaman aldı.

Psikoterapinin (Ruhsal Tedavi) ortaya çıkışı ise çok eskilere dayanmaz. Sigmund Freud'un ilk kez tıbbın psikolojik yönüyle ilgilenmesiyle 1885'te ortaya çıkmıştır. Psikolojinin ilk 60 yılı, Freudyen psikanalitik geleneğin etkisinde kalmıştır. İkinci Dünya Savaşından sonra, psikoterapi ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde adını duyurmuştur. İşlerinde Humanistic Terapi ve Systemic Terapi (ailevi yaklaşımlar) ve Davranış Terapileri üzerinde çalışan psikodinamik okullardan keskin hatlarıyla ayrılan farklı yönlerde eğilimler bulunmaktaydı. Daha yakın geçmişte, göze çarpan eğilim Bilmeye ve Kavramaya ait terapidir. (Cognitive Terapi) Bu yaklaşımların her birinin başlangıçtan itibaren hep destekleyenleri olmuştur.

1901 - 1980 yılları arasında yaşayan Milton Erickson farklı bir geleneği temsil eder. Her ne kadar daha önceki terapi okullarının çoğu psikolojik problemlerin alt yapılarını anlamaya yönelik olsa da, Erickson kendi geleneklerini yarattı ve zamanın gereksinimlerine uygun hale getirdi.
Jeffry K. Zeig, Ph.D., Director The Milton Erickson Foundatio

Liste Fiyatı: 20,37
Çevirmen: Tamer Dövücü
Yayın Tarihi: 30.04.2005
ISBN: 9789755990972
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 474
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 173 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/milton-h-erickson-ile-hipnozla-terapi-semineri/73582.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:102441/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner