banner
Uygulamalı Kürtçe Dersleri/Dersen Kurdi

Uygulamalı Kürtçe Dersleri/Dersen Kurdi

Bu kitap temel olarak Türkçe bilen Kürtleri ve Kürtçe’yle ilgili Türkleri hedeflemekte olup, Kürtçe’nin Kurmancî lehçesine dayandırılmıştır.
Bugüne kadar Kürtçe üzerinde çok sayıda çalışma olmuştur. Bir çok aydın, bilimadamı, Kürt yurtsever dilin yok olmasını önlemek, gelişmesini sağlamak, Kürt kültür ve edebiyatını yazılı dilde sürdürmek amacıyla, büyük fedakarlıklarda bulunarak çok değerli katkılarda bulunmuştur. Bunların tümünü ele almak bu önsözün boyutlarını aşmaktadır. Yine de Latin harflerine dayalı Kürtçe alfabeyi yazıp, 57 sayılık Hawar dergisinde bu alfabeyi oturtan ve Kürtçe gramerini sistematik bir şekilde saptayıp, bugün kullanmakta olduğumuz latin harflerine dayalı bir yazılı dil geleneğimizin oluşmasında öncü rolü oynayan, değerli Kürt aydını Celadet Ali Bedirxan ve başta kardeşi Kamuran Ali Bedirxan olmak üzere, “Hawar”ın yükünü omuzlayan diğer Kürt aydın ve yurtseverlerine bir Kürt olarak şükranlarımı belirtip, onların o fedakarca ve değerli çalışmaları olmaksızın bugün bu kitabı yazmanın olanaksız olabileceğini ve en azından Kurmancî lehçesinin şive ve ağız anarşisinden kurtulamayacağını düşündüğümü belirtmem gerekir.

Liste Fiyatı: 23,15
Yayın Tarihi: 01.01.2012
ISBN: 9789756876626
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 390
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23 cm

Bu üründen 168 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/uygulamali-kurtce-dersleridersen-kurdi/75151.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:116799/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner