banner
Dehşet Senaryosu / İstanbul'daki İntihar Saldırılarının İçyüzü

Dehşet Senaryosu / İstanbul'daki İntihar Saldırılarının İçyüzü

15 Kasım 2003 Cumartesi günü İstanbul'da Neve Şalom ve Beth İsrael sinagogları ile 20 Kasım Perşembe günü HSBC Bank ve İngiliz Başkonsolosluğu'na, El Kaide örgütü tarafından düzenlenen intihar saldırılarında, 50 kişi öldü, 700'ün üzerinde kişi de yaralandı.

Bulgular, eylem talimatının yurtdışından verildiğini, anak katillerin Türk olduğunu ortaya koyuyordu.
Peki kimdi bu adamlar? Neden ülkelerine böylesi bir kötülük yapıyorlardı? Bu kitabı yazmaya karar verirken bizim de kafamızdaki onlarca soru işaretinden bazıları bunlardı? Araştırmamıza, saldırılarla ilgili gözaltına alınanların polisteki ifadeleri ile İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcıları'nın hazırladığı iddianameyi satır satır okuyarak başladık. Ortaya çok önemli tespitler çıktı. Saldırılara adı karışanların ifadeleri, bir terör oluşumunun, hem toplum, hem de Türkiye'nin güvenliğini sağlayan birimler için ibret oluşturan detaylarını yakalayıp gözler önüne sermemizi sağladı.

Birileri, bizler günlük işlerimizle, kısır politik ve ekonomik çekişmelerimizle zaman öldürürken, gözümüzün önünde, üniversite sıralarında organize ettikleri basit bir öğrenci hareketini, yıllar sonra Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'u cehenneme çevirecek bir senaryoya dönüştürebiliyorlar.

Son derece masumane görünen türban eylemlerinin ardından, radikal İslami düşüceye saplanıp, 'cihat' etmeleri, yani 'din adına savaşmaları' gerektiği sonucuna varabiliyorlar. Pakistan'a, Afganistan'a, Suriye ve Irak'a gidip, El Kaide, Taliban ve başka radikal dinci grupların ağlarına düşebiliyorlar. Söz konusu terör örgütlerinin kamplarında, Türkiye için hazırlanmakta 'dehşet senaryosu' için eğitilip, kin ve nefret duygusuyla harekete geçebiliyorlar.

Görünen o ki senaryoyu hazırlayanların, onları işleyip Türkiye'yi ateşe vermeye göndermeleri, hiç zor olmamış!

Liste Fiyatı: 2,78
Yayın Tarihi: 17.05.2004
ISBN: 9789758621712
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 296
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 18 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dehset-senaryosu-istanbuldaki-intihar-saldirilarinin-icyuzu/59585.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:98002/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner