banner
Dine Karşı Düşüncenin Tarihi

Dine Karşı Düşüncenin Tarihi

Fransızların libre pensée diye isimlendirdikleri özgür düşüncenin, bir başka deyişle “dine karşı düşünce”nin tarihi, inanışın tarihi kadar eskiye gider. İnanç sistemlerinin kurulmaya başladığı günlerde, doğal olarak bu inançlara karşı olan düşünceler de var olmaya başlamıştır.

Albert Bayet’in yazdığı gibi: “Düşünce haklarına ilişkin çok belirgin bir ayrım da, hiç kuşkusuz çatışmalar yaratma eğilimidir. Özgür düşüncenin tarihini yapan da işte bu çatışmaların art arda zincirlenişidir.”

Ruhban sınıfı tarafından yüzyıllar boyunca baskı altında tutulmaya çalışılan özgür düşüncenin tarihi Batı’da Rönesans’la birlikte değişmiş; Fransız İhtilali’nin ardından demokrasi kavramıyla birlikte düşünce özgürlüğünün de yayılması özgür düşünceyi iyice güçlendirmiştir.

Dine Karşı Düşüncenin Tarihi, insanlık tarihinin en önemli mücadelelerinden birini, özgür düşüncenin var olma savaşını ve her zaman var olacağını, meraklı okurları daha derin araştırmalara yöneltecek ipuçlarıyla birlikte, Cemal Süreya’nın özenli çevirisiyle okuyacaksınız.
 

Liste Fiyatı: 15,00
Çevirmen: Cemal Süreya
Yayın Tarihi: 22.09.2016
ISBN: 9789751037114
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 119
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 93 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 10,70
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dine-karsi-dusuncenin-tarihi/403215.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1701897/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner