banner
Dinler Tarihi

Dinler Tarihi

Yeryüzünde yedibuçuk milyar civarında insan yaşamaktadır. Bu insanların yaklaşık yedi milyarı şu veya bu dinin mensubudur. Herhangi bir dine mensup olmayanlar ile inancı bilinemeyenlerin oranı genel nüfus içinde oldukça düşüktür. Bu durum; insanoğlu için dinin vazgeçilmez olduğunu/dinsiz insanlar" olsa da "bir toplumun toptan dinsiz olmadığım" ortaya koymaktadır. Bu nedenle dünya nüfusunun büyük çoğunluğunun benimsediği dinleri ve bu dinlere dayalı kültürleri tanımak önem taşımaktadır.
Günümüz teknolojisinin gelişmesi ve internet ortamının/ağ erişimleri­nin yaygınlaşması; dünyayı küçültmüş, insanların birbiri hakkında bilgi edin­me yollarını ve imkânlarını artırmıştır. Bu gelişmeye paralel olarak tarihte oldu-ğu gibi günümüzde de vazgeçilmezliğini koruyan din/dinler hakkında bilgi sahibi olma arzusu; her aydın hatta her insan için vazgeçilmez bir gerekli­lik haline almıştır. Sözkonusu edilen gereklilik, günümüzde bir ilâhiyatçı, bir din görevlisi, bir "din bilgini" ve bir araştırıcı hatta bir diplomat için daha da önem kazanmıştır. Çünkü bir din hakkında konuşup yazmak,yorum ve karşılaş­tırma yapmak,muhatapla olumlu diyalog kurmak,dışişlerinde ve uluslararası ilişkilerde başarılı olmak; kişinin mensubu olduğu din başta olmak üzere diğer dinleri tanımakla/bilmekle yakından ilgilidir.
Dinleri tanımanın ve bunlara dayalı kültürleri bilmenin yolu da Dinler Tarihi'nden geçmektedir. Zaten Kanunî Sultan Süleyman'ın, Süleymaniye Camiî Vakfiyesi'nde, Süleymaniye Camii imamında aranacak vasıflar arasına, "İslâm'ın yüce gerçeğini ortaya koyabilmesi için Mukayeseli Dinler ve Dinler Tarihini bilecektir" şartını koyması Dinler Tarihinin / Dinler Tarihi kitabının önemi için dikkate değer bir örnek olmalıdır.

Liste Fiyatı: 600,00
Yayın Tarihi: 17.10.2017
ISBN: 9786052030196
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 592
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 17 x 24 cm

Bu üründen 3.500 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 414,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dinler-tarihi/132368.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:4736454/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner