banner
Dürtme

Dürtme

 
2017 NOBEL EKONOMİ ÖDÜLLÜ RICHARD H. THALER İLE CASS R. SUNSTEIN’İN KALEME ALDIĞI DÜRTME
KARAR VERME SÜRECİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ KÖKÜNDEN DEĞİŞTİRECEK.
 
 Daha sağlıklı, daha zengin ve daha özgür bir hayat için bizi doğru kararlar vermek üzere dürtmeye dair yeni bir bilim olan seçim mimarisini nasıl uygulayabileceğimiz hakkında çığır açan bir tartışma…
 
Her gün bireysel yatırımlardan çocuklarımızın okullarına, yediğimiz öğünlerden savunduğumuz davalara kadar değişen çeşitli konularda kararlar alıyoruz. Ne yazık ki çoğu zaman kötü tercihler yapıyoruz. Yazarların da açıkladığı gibi bunun sebebi, insan olarak hata yapmamıza neden olan çeşitli önyargılara teslim olmamız. Hatalarımız bizi daha yoksul, daha sağlıksız hale getiriyor; çoğu kez eğitim, kişisel finansman, sağlık hizmetleri, ipotekli konut finansmanı konularında, kredi kartlarını, ailelerimizi ve hatta dünyayı kapsayan konularda kötü kararlar alıyoruz.
 
Thaler ve Sunstein hepimizi farklı bir dünyaya davet ediyor ve bize şunu gösteriyor: Nasıl düşündüğümüzü bilirsek kendimiz, ailelerimiz ve içinde yaşadığımız toplum için en iyisini seçmemizi kolaylaştıran seçim ortamları tasarlayabiliriz.
 
Thaler ve Sunstein hayatın en önemli kesitlerinden verdikleri birbirinden renkli örneklerle bizi daha kazançlı yönlere doğru dürtecek özenli bir “seçim mimarisi”nin, seçim özgürlüğünü kısıtlamadan nasıl oluşturulabileceğini ispatlıyor. 
 
 
 “Zihnimizin ve toplumun birlikte daha iyi işlemesi için neler yapılması gerektiğini görmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Dürtme doğru karar verme gücünüzü geliştirecek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek.”
Daniel Kahneman
 
Dürtme sizi yalnızca dürtmeyecek, ayaklarınızı yerden kesecek.”
Daniel Gilbert
 
“Olağanüstü bir kitap. Sadece dünya ve onun büyük problemleriyle ilgili değil, kendinizle ilgili düşünme tarzınızı da değiştirecek.”
Michael Lewis
 
“Merak uyandırıcı, bilgilendirici ve baştan aşağı enfes bir kitap. Thaler ve Sunstein insanların, nazikçe dürtülerek kendileri için en iyi olanı seçerken dahi davranışlarında tamamen özgür olmalarını sağlayan sosyal politikaların şekillendirilmesi üzerine önemli dersler veriyor. Bravo.”
Don Norman
 
“Ben bu kitabı sevdim. Son zamanlarda okuduğum, temel değişiklikler yaratacak en iyi kitaplardan biri.”
Steven Levitt
 
“En yeni çılgınlık Dürtme... İnsan davranışları ölçülüp modelleme yapılamayacak kadar gizemli ve öngörülemez.”
Simon Jenkins, Guardian
 

Liste Fiyatı: 299,00
Çevirmen: Enver Günsel
Yayın Tarihi: 31.08.2018
ISBN: 9786053430421
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 336
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 11.354 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
164,65

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 120

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/durtme/294945.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:6875765/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>