banner
Ebu Ali Sina Hikayesi

Ebu Ali Sina Hikayesi

Bütün zamanların en önemli düşünürlerinden ve âlimlerinden biri olan İbn Sînâ'nın hayatı birçok hikâyeye konu olmuştur. Anadolu halk tasavvurunda onun hayatına ilişkin maceralar  genellikle Ebû Ali Sînâ Hikâyesi  olarak kaleme alınmıştır. Bunların en yetkini Seyyid Ziyaeddin Yahya'nın Ebû Ali Sînâ'sıdır.  Ziyaeddin Yahya eserini İstanbul'dan bir kadı olarak atandığı Larende'ye (Karaman) giderken Üsküdar'da yazmaya başladığını, nihayet Larende'ye girerken 1629 'da tamamladığını söylemektedir. Eserin yazıldığı devirden başlayarak,  1906'ya kadar çok çeşitli yazmalarının ve matbu nüshalarının olduğunu Arapça'ya çevrildiğini kaynaklar söylemektedir. Eser neredeyse hiçbir esere nasip olmayacak şekilde oldukça çok baskı yapmıştır.
Anadolu halkının İbn Sînâ hakkındaki tasavvurlarının bir roman halinde ustaca bir derlemesi olan eser adeta fantastik bir edebiyat şöleni. İbn Sînâ, Seyyid Yahya'nın  Ebû Ali Sînâ Hikâyesi  ile halkın hayat, kader ve aşk gibi büyük insani meseleler karşısında duyduğu endişelere cevap veren bir kahraman haline gelmiştir. Bu romanla, 17. yüzyılın hayalle hikmeti buluşturan dünyası, zengin bir kültürün örneklerinden biri olarak kültür dünyamıza yeniden katılıyor.

Liste Fiyatı: 240,00
Derleyici: Aytekin Yıldız
Yayın Tarihi: 19.11.2016
ISBN: 9786059268516
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 78 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
172,93

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 90

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 155,64
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ebu-ali-sina-hikayesi/409038.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:2472534/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner