banner
Ermişlerin Sohbet Halkası

Ermişlerin Sohbet Halkası

“Ben, Tanrı'yı, kalplerimizdeki coşkulu kutlamalar, kederler ve sıkıntılar üzerinden, Kendi duygularında yeni uyumlamaları araştıran evrensel bir müzisyen olarak imgelerim.”
Pîr Vilâyet İnayet Han
 
Tasavvuf (Sûfîlik), İslâm'ın kadim bilgelik boyutudur. Bir yaşam görüşü olduğu gibi, aynı zamanda da dînin esasını hem çepeçevre sarar hem de en derin gerçeğini sergiler. Sûfîlik, bilincimizi o kadar yükseltir ki bir taraftan kişinin kalbi cennetlerin canlarıyla kaynaşır, bir taraftan da bu dünyada görünmeyeni kişiye görünür kılar. Yüce Aklın yolu olan Tasavvuf, en derin hissiyatı içerdiği gibi, kadim geleneğinden gelen gizemli etkisiyle kişiyi hem sağlıklı kılar hem de ona yolunu buldurtur.
 
Değerli Tasavvuf üstâdı Pîr Vilâyet İnayet Han, bu eserinde, onun kendine has alçak gönüllüğü içinde, bizleri mânevî bir yolculuğa çıkartır. Sûfî geleneği içinde âlemden âleme gezdirerek, altıncı ve yirmi birinci yüzyıllar arasında yaşamış, kadim bilgelikleri dünyada kayıtsız şartsız kabûl edilmiş birçok Allah dostunu tek bir anda toplayıp, onları kendi sözleri ile bir taraftan konuşturmakta diğer taraftan da birçok konuyu çeşitli seviyedeki öğrenciler aracılığıyla farklı açılardan açıklamaktadır. Yazar, bu çalışmasında algılanması zor olan kavramların kapılarını aralayarak, bizlere ışık tutmaktadır.
 
Ermişlerin Sohbet Halkası; Tasavvuf'un gizemine ışık tuttuğundan, okuyucu süzüg (mânevî, ruhsal) bilimleri, yâni diğer ruhsal yollarda çok ender bulunabilecek olan kadim bilgeliği de kavramaya başlar. Bu kitap, size içe dönmeyi öğretirken dışa dönüklüğü de yaşatıp, yaşantınızı anlamlaştırmanıza yardım edecektir.
 
“Sâhip olduklarınız size sâhip olmadan, siz onlara sâhip
olma yürekliliğini gösterebilir misiniz?”

Liste Fiyatı: 50,93
Çevirmen: Uzm. Dr. Mehmet Kasım
Çevirmen: A. Müge Kaasım
Yayın Tarihi: 19.07.2016
ISBN: 9786056630712
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 296
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 46 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ermislerin-sohbet-halkasi/399924.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1411984/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner