banner
Eski Yakındoğu Tarihinde Alalah

Eski Yakındoğu Tarihinde Alalah

Bilindiği üzere, MÖ. 2. Binyıl Yakın Doğu Tarihi, siyasi hadiselerin yoğun olarak yaşandığı zaman dilimlerinden biridir. Gerçekten, bu dönemde gerek Anadolu ve Suriye'de, gerek Mezopotamya'da, gerekse Mısır'da önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmelerin başında göç hareketleri gelir. Nitekim söz konusu coğrafyaya göç eden değişik orijinli birçok kavim, Yakın Doğu tarihini hareketlendirmiş, önemli hadiselerin meydana gelmesine zemin hazırlamışlardır.

MÖ. 2. Binyıl Yakın Doğu tarihini aydınlatan binlerce çivi yazılı metin ele geçirilmiştir. Bu metinlerin bulunduğu arşivlerin başında Boğazköy, Ugarit, Amarna, Mari ve Alalah arşivleri gelmektedir. Özellikle Kuzey Mezopotamya ve Suriye'de meydana gelen hadiseleri takip edebilmek için, Mari, Ugarit ve Alalah arşivlerini iyi tetkik etmek lâzımdır.

Liste Fiyatı: 13,89
Yayın Tarihi: 04.03.2013
ISBN: 9786054715589
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 259
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 7 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/eski-yakindogu-tarihinde-alalah/295395.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:184082/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner