banner
Feastanbul - Modern Türk Yemekleri / Modern Turkish Cookbook

Feastanbul - Modern Türk Yemekleri / Modern Turkish Cookbook

Türk Mutfağını Hiç Böyle Görmediniz..
Yemek neyle başlar? Tatlıyla!
Yemek neyle biter? Zeytinyağlıyla!

Erol Sezer'in, Türk Mutfağına ve sofra adabına yepyeni bir yorum katacak kitabı feastanbul - Modern Türk Yemekleri / Modern Turkish Cookbook, g yayın grubu tarafından, geniş kitaplık dizisinde yayımlandı.

Erol Sezer, Türkiye’nin en iyi şeflerinden, uluslararası ödüllü bir aşçı. Bilindik yemeklerin sıradanlığından sıyrılarak Türk Mutfağında devrim yapmaya niyetli bir şef. Dünyanın önde gelen mutfaklarından biri sayılan Türk Mutfağı ve yemek kültürü konusunda yaptığı araştırmalara dayanan Sezer, Klasik Osmanlı tarzından yola çıkarak Türk yemeklerini güncel bir yaklaşımla yorumluyor. feastanbul, geleneksel Türk Mutfağını sofra düzeninden yemek tariflerine ve sunumuna kadar ele alıyor ve günümüzün yemek anlayışıyla birleştirerek tam anlamıyla bir füzyon yaratıyor. Papaz Yahnisi veya Gerdan Tatlısını unutan bir kuşağa her anlamda yeni bir yolculuk vaat etmekle kalmıyor, "Pekmez Glazeli Sülün" ve "Ballı Greyfurt Eşliğinde Asma Yaprağında Ahtapot" gibi yemeklerle, tüm dünyanın "Türk yemeği" algılayışını değiştirecek bir yaklaşım getiriyor.

Tasarım ürünü tabaklar, moda yaratacak aşçı kıyafetleri
Erol Sezer, kitabında sadece tariflere de yer vermiyor. Bir bütün olarak algıladığı Mutfak/Sofra Adabı/Sunum üzerinde de yenilikçi öneriler getiriyor. Kendi tasarladığı mekanlar, tabaklar ve menülerle, defileler düzenleyerek tanıttığı aşçı kıyafetleriyle bir kültürü yeniden canlandırmaya ve bunu dünya standartlarına taşımaya niyetli bir akımın öncülüğünü yapıyor.

Liste Fiyatı: 46,30
Yayın Tarihi: 01.05.2006
ISBN: 9789759097028
Dil: TÜRKÇE,İNGİLİZCE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 23 x 32 cm

Bu üründen 1 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/feastanbul-modern-turk-yemekleri-modern-turkish-cookbook/81777.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:114047/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner