banner
Hikayesi Biten Ekonomi

Hikayesi Biten Ekonomi

Siyasi iktidar 12 Eylül 2010 Anayasa referandumunda ülkedeki bütün demokratların verdiği destekle yüzde 58 oranında oy alınca birdenbire değişti. Kendisine bir özgüven geldi. Aniden cesaretlendi ve ne olduğu bilinmeyen, AKP’nin parti programında da yer verilmeyen bir davadan bahsetmeye başladı. Artık iktidar sahipleri arasında konuşmalar Anayasa’da yazılı olan demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri yerine dava üzerinden yapılmaya başlandı. 
Vatandaşın refahı nasıl arttırılmalı düşüncesi yerine, “davamız” öncelikli ve kutuplaştırıcı bir dil kullanıldı. 
Tabii bu “dava” mesajları ile birlikte ekonomide davayı gözü kapalı destekleyenlere siyasi rüşvetler de verilmeye başlandı. 
Bütçeye yük getirilmeden kamu hizmetlerinin görülmesi için kullanılan “yap-işlet-devret” modelinin  “adeta yap- işlet- soy” a dönüştüğü görüldü. 
İktidar, imtiyazlı kamu altyapı projelerini yandaşlarına dağıtmaya başladı. Bu arada kamu imtiyazları dağıtılarak kolay kazanılan paralar lüks tüketimi hızla çoğalttı. Dış ticarete konu mallar üretilmesi gerekirken lüks lokanta, lüks AVM, lüks konut, lüks otomobil üretimi cesaretlendirildi. Sanayinin ve tarımın milli gelir içerisindeki payı hızla geriledi. 
Bu gelişmelerin sonunda enflasyon artarken büyüme hızı azaldı. İşsizlik oranı 2000 yılında yüzde 6.5 düzeyindeyken son 14 yılda bir türlü yüzde 9’un altına gerilemedi. 
İşte bu kitap ekonomide neden hızımızın kesildiğini ve nasıl yeniden hızlanabileceğimizi açıklamak için yazıldı.

Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 23.01.2015
ISBN: 9786059927246
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 83 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hikayesi-biten-ekonomi/360031.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1005148/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner