banner
Işığa Sarılmak

Işığa Sarılmak

Her şey o kadar bildik ki: Anne, kendi ailesinden miras olarak aldığı ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır, bu nörolojik bir hastalıktır ve öleceği bellidir. Üstelik bu hastalık sırasında hafızasını kaybeder, hareketlerini ve tepkilerini kontrol edemez, ama tuhaf bir şekilde direnmeye başlar. Hayatı boyunca en büyük tutkusu olan resim yapmayı bile bıraktığı için, bilincinin gidiş gelişleri içinde o da apayrı bir hayata tutunma mücadelesi verir.

Tabii her şey bununla sınırlı değildir. Oğul aynı zamanda bir felsefecidir. Ve erken yaşta bunayan annesinin uğradığı çöküntünün izinden giderek kendi özüne; başka bir ifadeyle, Sokrates'ten başlayıp Montaigne, Pascal, Rousseau ve Goethe'ye uzanan bir özbilinç tarihine ulaşmaya çalışır. Dolayısıyla bu süreci, ağabeyinin sergilediği gibi, başarı uğruna apayrı sularda yelken açan iradenin tehlikeli sınırlarının zorlanmasını esas alan modern dünyaya karşı bir eleştirel sorgulamaya dönüştürür.

Yazar en can alıcı soruyu da bu noktada yöneltir: Gerçeğin insanı tükettiği bir çağda, hala gerçeğe tutunmak ve "ben sevgisi"nden başka rehber tanınamamak ne kadar doğrudur? Modern çağ hayatının aileyi parçalayan, anne baba ile çocukları ayrı evlerde ve ayrı şehirlerde kendi kaderleriyle baş başa bırakıp, dayanışmayı ancak telefonla destek vermeye indiren bu bileşimi, bizi yüzyıllardır kıvrandıran "suçluluk" duygusundan ve "vicdani muhakeme"den yüz akıyla çıkarabilecek midir?

Işığa Sarılmak, hayatta hepimizin başına gelen, annelerimiz ve babalarımız hastalandığı ve yaşlandığı zaman onlarla ne kadar ilgilendiğimizi, onların bize verdiği sevgiyi ve şefkati, tam da en çok ihtiyaç duydukları zamanda bizim onlara ne kadar gösterdiğimizi sorgulayan bir roman. Aynı zamanda bir oğulun, yakalandığı ölümcül hastalık nedeniyle annesinin yatağı başında kendi vicdanı ve hayatla muhasebesini yaptığı bir roman.

Liste Fiyatı: 145,00
Çevirmen: Emrah Çakmak
Yayın Tarihi: 24.06.2003
ISBN: 9789753167338
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 410
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 26 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 100,05
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/isiga-sarilmak/53709.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:46195/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner