banner
İyilik ve Kötülük Üzerine

İyilik ve Kötülük Üzerine

"İyilik ve Kötülük Üzerine, kötülüğün binlerce yıldır insan üzerine oynadığı oyunları, kurduğu acımasız planları ve kötülüğün aslında ne olduğunu deşifre eden bir şiir kitabı. Kitap, yaratılış öncesi ve ilk günahla başlayıp, kötülüğün günümüze kadar süregelen sinsi ve zeki planlarıyla devam eden ve kötülüğün yakın gelecekteki dehşetli nihai hedefini açığa vuran hayati bir yolculuk aslında. İyiliklerin canlı tarihinin yanında şeytanın kronolojik olmayan sanal tarihi... Bu yolculukta neler yok ki: İlk düşünce, ilk günah, ilk kelime Elektrik ve cinler Sayılar, harfler, dijital sinir sistemleri, genetik müdahaleler Katledilen ormanlar, kirletilmiş yiyecekler, kayıt altına alınmış zihinler. Yeraltı mağaraları ve ölümsüzlük arayışları. Yılanlar, gizli ritüeller, çakralar, sekar ve davut yıldızı. Kanlar, altınlar ve kanaltınlar.
Ve kararlı, kendinden emin, teslim olmuş bir insan kalbi. Kötülüğün tüm azametine, tüm ihtişamına, tüm yaygınlığına rağmen, bir çocuk saflığıyla dimdik duran, umutlu, korkusuz bir umut.Topraktan yaratılmış olmanın anlamını ve açılımlarını kavramış bir insan kalbi. Kötülüğün egemenlik ve tatbikat alanı olan zihni zapt etmeyi başarmış bir kalb... Ağaçlara sarılan, kırların sonsuzluğunda kendine emanet edilen kalbi gezdiren bir tasavvuf insanı. Alnını tertemiz toprağa koyan bir kul. Meleklere, ormana, ağaca, kâğıda âşık bir kalem. İlk anın temizliğini özleyen ve onun gerçekleşeceğinden emin olan, cennet inancını asla yitirmeyen, kalbinin son yolculuğuna çıkmış bir şair.
İyilik ve Kötülük Üzerine, büyük savaşı başlatıyor. Sakın korkmayın diyor "iyilik mutlaka kazanacak" "İyilik ve Kötülük Üzerine" denenmemiş bir şiir, yeni ve ilk "Hakiki" Tasavvufta sağlam bir kale. Ve şairin bize son söylediği: "Hakikate varacak ruhun kanın üzerindeki yolculuğunu önlemek binlerce yıllık bir plandır... Ama sonunda kalb, zihini yenecektir"."

Liste Fiyatı: 9,26
Yayın Tarihi: 09.02.2005
ISBN: 9789759059002
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 204
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 14 x 20.8 cm

Bu üründen 967 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/iyilik-ve-kotuluk-uzerine/66242.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:98929/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner