banner
Jeopolitik & Uluslararası İlişkilerde İnsan, Devlet, Coğrafya ve Zaman Etkileşimi Üzerine Bir Giriş

Jeopolitik Uluslararası İlişkilerde İnsan, Devlet, Coğrafya ve Zaman Etkileşimi Üzerine Bir Giriş

Winston Churchill’in İkinci Dünya Savaşı’nın en şiddetli günlerinde çalıştığı odasını ziyaret edenlerin her şeyden evvel dikkatlerini duvarları kaplayan çeşitli haritalar çekerdi. Hâlihazır ve muhtemel savaş sahaları, şehirler ve sanayi bölgelerinin lokasyonlarını, ulaştırma sektörlerinin düzenini gösteren çeşitli haritalar bir ülkenin varlığını koruyabilme çabasında, yeryüzü, insan ve bunların karşılıklı ilişkilerinin bilinmesi, başka bir deyimle coğrafyanın değerini gösteren açık birer vakıadır.  Churchill örneğinde de görüldüğü gibi, coğrafya ve onun dış politik yansıması jeopolitik olgusu tarihin çok eski dönemlerinden bu yana siyasal toplulukların hayatlarında ve uluslararası ilişkilerin şekillenmesinde büyük rol oynamıştır ve bu rol aslında bugün de devam etmektedir. Bu gerçekliği Napoléon Bonaparte 1804’te Prusya kralına gönderdiği bir mektupta “bütün güç politikası kendi coğrafyaları içindedir” şeklinde ifade etmektedir.
Bu kitap, coğrafyanın olgu, olay, durum ve kavramlaşma serüveninde, onun sadece geometrik bir biçim, fiziksel bir madde, zorlayıcı bir etken, uzamsal bir sınır olmadığı; aksine, gerek bireysel, gerek toplumsal gerekse uluslararası düzeylerde zihinsel olarak da var olduğu gerçeğinden hareketle, insan, mekân, devlet ve zaman etkileşimini teorik ve tarihsel perspektiften ele alma noktasında bir ön girişim olarak ortaya çıkarılmıştır. Bu bağlamda kitabın özgün yanını, jeopolitik açısından, coğrafya-insan ilişkisini Türkçe literatürdeki diğer siyasi coğrafya ve jeopolitik kitaplarından farklı olarak, dört unsur (insan, devlet, coğrafya/mekân ve zaman)  çerçevesinde analitik hale getirmeye yönelik bir kısım içermesi oluşturmaktadır.

Liste Fiyatı: 110,00
Yayın Tarihi: 26.12.2017
ISBN: 9786058196568
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 194
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 13 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 69,30
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/jeopolitik-uluslararasi-iliskilerde-insan-devlet-cografya-ve-zaman-etkilesimi-uzerine-bir-giris/447016.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5136488/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner