banner
Kod Kitabı

Kod Kitabı

İnsanoğlu, yazmaya başladığından beri kodlar kullanarak yazmış ve şifreler, kayıtlı tarih boyunca imparatorlukların kaderini belirlemiştir. Simon Singh, KOD KİTABI adlı eserinde şifre çözmenin fırtınalı tarihini anlatmaktadır. Öykü anlatma yeteneği ile teknik mükemmelliği gerektiren bilimsel yaklaşımı bir araya getirerek şifre çözme yöntemlerinin evrimini ve bu bilimin savaşlar, uluslar ve kişilerin yaşamları üzerindeki dramatik etkilerini ortaya koymaktadır. KOD KİTABI, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’den, kendi şifresi tarafından tuzağa düşüp öldürülen İskoç Kraliçesi Mary’e, II. Dünya Savaşı'nın kazanılmasını sağlayan Navaho şifrecilerine, internet sistemlerinin inanılmaz (ve inanılmaz derecede basit) başarısına kadar, tarih boyunca geliştirilmiş en güçlü entellektüel silahın öyküsünü anlatmaktadır: gizlilik.

KOD KİTABI, baştan sona açık ve kolay anlaşılır teknolojik ve matematik açıklamaları, çoğu korkusuz, bazıları kötü ve tümü de takıntılı olan, dünyadaki en karmaşık kodları yazan ve bunları çözen kişiliklerin portreleriyle tıpkı heyecanlı bir roman tadındadır. Kolay anlaşılır, etkileyici ve inanılmaz derecede geniş kapsamlı bu kitap, tarihe bakış açınızı değiştirecek, onu yöneten güçleri ve gönderdiğiniz e-postaların gerçekten de ne kadar özel olduğunu anlamanızı sağlayacaktır.

Liste Fiyatı: 20,37
Çevirmen: Emin Yaşar Sınır
Yayın Tarihi: 30.08.2004
ISBN: 9789756388372
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 472
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 39 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/kod-kitabi/63030.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:57355/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner