banner
Masallar ve Gerçeklerle Reklamcılık / Reklamcılığın Doğru Bilinen 28 Yanlışı

Masallar ve Gerçeklerle Reklamcılık / Reklamcılığın Doğru Bilinen 28 Yanlışı

1960'ların sonuna doğru reklamların nasıl işlediği ve insanları nasıl etkiledii konusunda elde çok fazla bilgi yoktu. Ünlü perakendeci John Wannamaker'a atfedilen "Reklam bütçemin yarısının boşa gittiğini bliyorum, ama hangi yarısı, onu biliyorum" sözü, bu dönemi her şeyden daha iyi anlatır.

Gün geldi böyle kalender reklamverenlere rastlanmaz oldu. Reklamverenler artık reklama harcadıkları her kuruşun hesabını sormaya baladı. Reklamın gücüne dair somut kanıtlardan oksun olan reklam dünyası ise telaş çinde reklamın etkinliğini kanıtlamaya yönelik kuramlar üretmeye başladı ve bu kuramlar zamanla kimsenin sorgulamadığı efsanelere dönüştü.

John Philip Jones, bu fikir dolu ve ufuk açıcı kitabında, birer dogmaya dönüşmüş 28 reklam efsanesine meydan okuyor. Çeşitli araştırmalardan ve örnek reklam kampanyalarından yararlanarak iddialarını sağlam bir temele dayandıran Jones bir yandan da reklamların geçekte nasıl işlediğine dair çok değerli bilgiler sunuyor.

Reklam bütçesinin ne kadarının boşa gittiğini öğrenmek isteyen herkese...

Liste Fiyatı: 16,20
Yayın Tarihi: 25.04.2006
Orijinal Adı: Fables, Fashions and Facts About Advertising: A study of 28 Enduring Myths
ISBN: 9789756347942
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 316
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14.5 x 21.5 cm

Bu üründen 29 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/masallar-ve-gerceklerle-reklamcilik-reklamciligin-dogru-bilinen-28-yanlisi/81062.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:271449/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner