banner
Medeniyet Olgusu & Kuruluş ve Çöküş Yasaları

Medeniyet Olgusu Kuruluş ve Çöküş Yasaları

Uygarlık, gerçekliği kesinleşmiş, tümel/kapsamlı ve birleştirici bir düşüncenin rahminden doğar. Bu düşünce uygarlığın ruhu ve enerji deposudur. Uygarlık, düşünce ile bağı koptuğunda inişe geçer veya zayıflar. Tarih dönemler şeklinde hareket eder. Bunlar uygarlıkların çocukluk, gençlik ve yaşlılıklarını geçirdikleri dönemlerdir. Uygarlık düşüncesini yenileyip zenginleştirerek ve çöküş hastalıklarından arınmayı teşvik eden meydan okumaların sunduğu fırsatları değerlendirerek yaşlanmayı geciktirmek mümkündür. Bundan fazlası ise destekleyici faktörlere kalmıştır. Bu faktörlerin varlığı yardımcı olur fakat yokluğu engellemez.
Ümmetin yaşadığı medeniyet sürecinin ihtiyaçlarına cevap vermesi bakımından gelinen bu nokta önemlidir. Kendisini, içine düştüğü çöküş sürecinden kurtaracak şeyin özlemini çeken ümmet, bu durumdan kurtulmak için çıkış yolu bulamamaktadır. Çünkü bugün için geçerliliği kalmamış unsurlara dayanıp asıl sahip olduğu verimli potansiyelleri dikkate almamıştır. Çektiği çileler ve acılar onu tembelleştirirken çile gibi bizi güçlü kılan hiçbir şeyin bulunmadığı gerçeğini de unutmuştur.

Liste Fiyatı: 80,00
Yayın Tarihi: 01.02.2011
ISBN: 9786055793616
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 92
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 34 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 55,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/medeniyet-olgusu-kurulus-ve-cokus-yasalari/279515.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:43722/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner