banner
Medine'den Lozana

Medine'den Lozana

Usta gazeteci Taha Akyol Medine Sözleşmesi’nden Lozan Antlaşması’na kadar hukukun nasıl bir değişim gösterdiğine dair karanlıkta kalmış birçok konuya ışık tutuyor…

İslamcı kesimden bazı yazarlar, “çok hukuklu sistem” istiyorlar ve bunu da Peygamberimizin “Medine Sözleşmesi”ne dayandırıyorlar; bugün de Türkiye’de dindarlar, laikler, Aleviler, Sünniler, Hıristiyanlar, Museviler, ayrı ayrı “hukuk toplulukları” haline getirilmeli ve “kendi hukuklarını” yaşamak üzere böyle bir sözleşme yapmalıdırlar!

Medine Sözleşmesi’nden Lozan Antlaşması’na kadar hukuk nasıl bir değişim çizgisi izledi? Osmanlı deneyimlerinden çıkarılacak dersler nelerdir? Tanzimatçıların, Mecelle yazarı Cevdet Paşa’nın, Abdülhamid’in, İttihatçıların çizgisi nedir? İslam’da içtihat, çok karılı evlenme ve din-hukuk ilişkisi hangi boyutlardadır? Lozan’da, Venizelos ile İsmet Paşa arasındaki “hukuk” savaşı nedir? Devleti, bir “hukuk kabileleri federasyonu”na dönüştürmek ne gibi sonuçlar doğurur?

Usta gazeteci Taha Akyol bütün bu sorular bağlamında, karanlıkta kalmış birçok konuya ışık tutuyor ve yeni bir sistem önerisiymiş gibi gündeme getirilen eskinin eskisi bir hukuk anlayışını enine boyuna irdeliyor.

Liste Fiyatı: 129,00
Yayın Tarihi: 22.10.2010
ISBN: 9786051118789
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 230
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 708 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 93,46
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/medineden-lozana/9010.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:260085/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner