banner
Mevlana Diyarından Bir Varmış Bir Yokmuş

Mevlana Diyarından Bir Varmış Bir Yokmuş

Bu dünya bir sınav âlemi,
Hâlâ farkında değilsin,
Kaldır gözlerindeki perdeyi,
Her şey her an onu zikretmekte,
Her var olan gibi bir gün sen de yok olacaksın,

Bir kez olsun insanları sev,
Yardım et karşılık beklemeden.



Bitmek tükenmek bilmeyen isteklerinin kölesi olan modern insan yapayalnız bir şekilde ömrünü geçirmektedir. Sahip olduklarıyla yetinmeyen, kazanmanın ve elde etmenin manevî hazzını yaşayamayan, sahip oldukları için şükretmeyen modern insan ne yazık ki paylaşma duygusunu da yitirmek üzeredir. Bugün, teknolojik çağın gerekliliği uğruna ömrünü heba eden insanoğlunun kurtuluş reçetesi, küçücük bir tebessümü bile sadaka olarak ümmetine müjdeleyen Hz. Muhammed (s.a.v.)’in örnekliğinde bir toplum ve aile hayatıdır. Bireyselleşen toplum yapımızda sevgi, saygı, sorumluluk, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, adalet, alçakgönüllülük, hoşgörü, özgüven, güven, çalışkanlık, sabır, kanaatkarlık ve empati gibi değerler ne yazık ki anlamını yitirmekte ve kişisel hırsları ve bireyselleşen dünyanın zorunlu sonucu olarak yalnızlaşan insanoğlu çeşitli fiziki ve ruhî hastalıkların pençesinde kıvranıp durmaktadır.
 
Yeni yılın ilk saatlerinde okumaya başladığım elinizdeki bu küçük kitap, modern zamanlarda anlamını yitirmiş yukarıdaki değerleri küçük, mistik, dinî hikâyeler içerisinde fark ettirmeye, anlatmaya ve yukarıdaki çalkantılar içerisinde kendini arayan insanlara özellikle de gençlerimize öğretmeye çalışmış ve insanoğlunun içsel muhasebe yapmasına adeta bir zemin oluşturmayı hedeflemiştir. Yazar Arife AÇIKGÖZ, belirlediği dokuz değeri, kendi seçtiği öyküler içerisinde kendine özgü üslûbuyla işlemiş ve Mevlâna’dan veya başka şairlerden konuya uygun seçtiği şiirlerle pekiştirmiştir. Her öyküden sonra verdiği anahtar cümlelerle de değerler o öyküyle adeta kaynaştırılmıştır. Hayat bir bütündür ve bütün yönleriyle anlamlıdır. Bizler bu bütünün parçaları arasında ya kendimizi kaybediyor ya da bütünün parçalarına takılarak oradaki güzellikleri fark edemeden hayatımızı harcıyoruz.
 
Kişisel gelişim, ruhsal gelişim, bilgelik öyküleri vb. türde yayınların gün geçtikçe arttığı hepimizin malumudur. Modern insanın gerçek ihtiyaçlarının neler olduğunu da anlamamız açısından bu önemli bir gerçektir. Elinizdeki bu kitap da aslında okurlarına anlamlı bir hayatın anahtarlarını vermeyi amaçlamaktadır.
 
Yrd. Do. Dr. Aziz Ayva

Liste Fiyatı: 30,00
Yayın Tarihi: 22.01.2018
ISBN: 9786058233485
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 136
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/mevlana-diyarindan-bir-varmis-bir-yokmus/449508.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5318024/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner